Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Γερακινή 25 Ιουλίου 2019


Ομιλία Κυριακής Μάλαμα, Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 20.7.2019

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η εντολή του ελληνικού λαού επιτάσσει σε όλους εμάς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, να δώσουμε τη μάχη για την προστασία των κοινωνικών κεκτημένων που αποκατέστησε και ισχυροποίησε η κυβέρνηση της αριστεράς τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αποτελεί στο πλαίσιο αυτό την ευκαιρία για μία πρώτη σύγκριση των όσων έγιναν το προηγούμενο διάστημα κι όσων πρόκειται να υλοποιηθούν από το νέο κυβερνητικό σχήμα. 
Η κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία παρέχει τη δυνατότητα της προγραμματικής αντιπαράθεσης, της αντιπαραβολής θέσεων και ιδεολογικών κατευθύνσεων, μετά από μήνες προεκλογικής υπεκφυγής της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με αυτά που σχεδιάζει να πράξει πραγματικά. 

Κυρ. Μάλαμα : ανάγκη επιτάχυνσης κι εμβάθυνσης των μέτρων στήριξης των πληγέντων στη Χαλκιδική

Με δεδομένο ότι πέντε Δήμοι της Χαλκιδικής έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό στις 11.7.2019, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των πολιτών που επλήγησαν, των επιχειρήσεων, των αγροτών και της οικονομίας συνολικά της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουν επισημάνει και οι φορείς του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, θα πρέπει άμεσα να δοθεί αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά που δοκιμάστηκαν.