Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Προφήτης Ηλίας 2019 - Διήμερο εκδηλώσεων


Κυριακή Μάλαμα: “Ο προοδευτικός κόσμος θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του κοινωνικού αγαθού της παιδείας.”.

Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης για την εκπαίδευση δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στο γονεϊκό κίνημα και στην κοινωνία συνολικότερα. Η αρμόδια για την εκπαίδευση υπουργός, αλλά κι ο νέος πρωθυπουργός “δεν δεσμεύονται” για την ολοκλήρωση των προσλήψεων στα δημόσια σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την εξασφάλιση πιστώσεων για 15.000 εκπαιδευτικούς μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας στη δημόσια εκπαίδευση. Η διαδικασία των προσλήψεων αυτών έχει ήδη ξεκινήσει και θα πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, σύμφωνα με υφιστάμενα τα χρονοδιαγράμματα. 

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019

Κ. Μάλαμα : θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Τις πληγείσες περιοχές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στους δήμους Σιθωνίας, Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας επισκέφτηκε σήμερα, εκ νέου, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια της παρακολούθησης των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών και της στήριξης των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Οι επισκέψεις αυτές ολοκλήρωσαν την περιοδεία που ξεκίνησε χθες, καλύπτοντας το σύνολο των περιοχών που βιώσαν τις καταστροφές. 

"στις κάβες της Γερακινής"

Ευχαριστήριο

O Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής συγχαίρουν και ευχαριστούν τους συνάδελφους των Κέντρων Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου που για άλλη μια φορά σταθήκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετώπισαν με επιτυχία φαινόμενα που υπερβαίνουν τις δυνατότητες του συστήματος υγείας.

Κ. Μάλαμα : Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης κρίσιμων κοινωνικών αγαθών, όπως το περιβάλλον και η ενημέρωση

Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης στο πεδίο της ενημέρωσης, αλλά και οι δηλώσεις του αρμοδίου για το περιβάλλον και την ενέργεια υπουργού δημιουργούν ανησυχίες σε σχέση με την υποβάθμιση κρίσιμων κοινωνικών αγαθών. Σε ότι αφορά την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την υπαγωγή της κατευθείαν στον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη κίνηση είναι πιθανό να προκαλέσει ένα νέα συγκεντρωτικό πλαίσιο λειτουργίας και σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και σε σχέση με τη λειτουργία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η ανασυγκρότηση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας ενημέρωσης είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικό κεκτημένο όλων των Ελλήνων. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η χειραγώγησή ή η εργαλειοποίησή του. 

Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής