Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Νεολαία Γαλάτιστας: Ημερίδα για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια

Ένα καίριο θέμα το οποίο μας απασχολεί εδώ και καιρό, ετοιμαζόμαστε να μοιραστούμε μέσα από μία ομιλία η οποία στοχεύει να φέρει κοντά τους κατοίκους αλλά και το νεότερο δυναμικό του συλλόγου με το  μείζον ζήτημα της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.
Η ομιλία πρόκειται για μια προσπάθεια, η οποία επιδιώκει να καλύψει όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν ή τελούν σε συνάφεια με τους όρους «οδική ασφάλεια», «οδική συνείδηση», «οδική συμπεριφορά».

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα

Ανακοίνωση
Σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, η εκπαίδευση αποτελεί κοινωνικό αγαθό και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η εθνική μας νομοθεσία προβλέπει ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη  να διασφαλίζει την παροχή εκπαίδευσης σε κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα μας. Μια θετική υποχρέωση του κράτους που υπαγορεύεται από διατάξεις αυξημένης τυπικής ισχύος, όπως το Σύνταγμα και η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού.
Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά θύματα της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και κάθε συνάδελφο/ισσα στα σχολεία που θα φοιτήσουν να στηρίξουν την εκπαίδευσή τους.
Καλούμε επίσης Πολιτεία, Περιφέρεια και Δήμο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη στήριξη του όλου εγχειρήματος.