Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Σιθωνίας

kentro3.jpgΤα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στη Νικήτη.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Νίκος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλλυλεγγύη», Στέλιος Κωστίκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος.

Πρόσφυγες στον Πολύγυρο - ανακοίνωση Τ.Ο. Χαλκιδικής ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες στον Πολύγυρο και την γύρω περιοχή έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται να ενταχθούν στα σχολεία  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης παιδιά πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, πριν από περίπου έναν μήνα εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Πολυγύρου μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, 27 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά.
Οργανωμένα, διάφορες φασιστικές δυνάμεις βγήκαν από τις τρύπες τους καλώντας τον κόσμο και τους γονείς των μαθητών να ταχθούν ενάντια στα προσφυγόπουλα. Με συντονισμένο τρόπο χύνουνε το ρατσιστικό δηλητήριό τους λέγοντας πως τα παιδιά αυτά είναι ανεπιθύμητα στην περιοχή και ότι αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά του Πολυγύρου, ότι θα μπουν εμπόδιο στην εκπαίδευση των μαθητών.

2ο cheap art του ΣΚΕΤΧ

Ο Σύλλογος καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής διοργανώνει για 2η φορά την εικαστική έκθεση cheap art.
Η cheap art είναι η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση 15 καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΧ . Οι καλλιτέχνες θέλοντας να έρθουν σε πιο άμεση επαφή με το κοινό , δημιούργησαν διάφορα έργα σε μικρές διαστάσεις και σε προσιτή τιμή , ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες της έκθεσης να αποκτήσουν ένα πραγματικό έργο τέχνης σε χαμηλή τιμή .
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ του quest house "Κλιτίες" στον πεζόδρομο Πολυγύρου απο 6 μέχρι 10 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας της έκθεσης 18:00-21:00).
Θα χαρούμε να σας δούμε απο κοντά !
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΚΕΤΧ

Σύσκεψη στην Π.Ε.Χ. για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων για το χειμώνα 2018-2019

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων για το χειμώνα 2018-2019, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού. 
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους τόσο σε περίπτωση πλημμύρας όσο και σε χιονοπτώσεις και παγετό που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη Χαλκιδική. 

Αθώωση διωκόμενων

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης

Μετά από 6 χρόνια διασυρμού και ταλαιπωρίας οικονομικής, ηθικής όλοι οι κατηγορούμενοι ομόφωνα αθώοι!!!
Μετά από 6 χρόνια διασυρμού και ταλαιπωρίας οικονομικής αλλά κυρίως ηθικής, όλοι οι κατηγορούμενοι ομόφωνα αθώοι!!!
Στη 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε μια από τις δύο πιο μεγάλες δίκες του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. 21 συναγωνιστές (από τους 500+ που αριθμεί τι κίνημα) διώκονται κακουργηματικά για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις 17 Φλεβάρη του 2013. Αυτό είχε ως συνέπεια την προφυλάκιση τεσσάρων συναγωνιστών.
Βασικό κριτήριο για να είσαι κατηγορούμενος: Να λες ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού, ΟΧΙ στο ξεπούλημα του τόπου σου, ΟΧΙ στον καρκινογόνο αμίαντο που θα αναπνέουν τα παιδιά σου, ΟΧΙ στην καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής σου, ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου σου.

Αγώνας Μπάσκετ Γ΄ Εθνικής