Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Πυρκαγιά στην Σιθωνία - Περιοδεία ΚΚΕ

Στην περιοχή της Σάρτης περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Σάκη Βαρδαλή, βουλευτή του ΚΚΕ και τον Βασίλη Ρέββα, περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη συνομιλία τους με τις αρχές και την Πυροσβεστική, επισήμαναν την ανάγκη των μέτρων πρόληψης για την προστασία των δασών.

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Χαλκιδικής του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στην Σιθωνία

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα της Σιθωνίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε αντιπυρική προστασία. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σιθωνίας έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, μελίσσια, ενώ δεν υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες, σπίτια κα.
Η βασική αιτία και αυτής καταστροφής είναι ότι η προστασία του λαού και όλα τα αναγκαία αντιπυρικά μέτρα αντιμετωπίζονται ως κόστος και δεν προχωράνε. Πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και σε συνεργασία με την τοπική διοίκηση, υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που αποφέρει όλες αυτές τις τεράστιες ελλείψεις για την προστασία του λαού.