Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση της "Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου".

Κόκκινο νερό! Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Οι κάτοικοι του Πολυγύρου και του Παλαιόκαστρου, ζούνε δύο μήνες τώρα το δράμα του νερού. 
Είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης, που μόνο το ΚΕΠΑΜΑΧ κρίνει ως κατάλληλο. Γιατί η κοινή λογική λέει, πως αυτός ο κόκκινος χυλός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για το πλύσιμο των αυτοκινήτων. 
Κι όμως, ο Δήμος Πολυγύρου και η σημερινή διοίκηση του, ζούνε στο κόσμο τους. Βγάζουν ανακοινώσεις για την καταλληλότητα του νερού και απλώς ενημερώνουν για τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης. Ψελλίζουν αστείες δικαιολογίες, πως πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο.
Η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της Τάσος Κανταράς, έθεσε επανειλημμένα το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζήτησε η δειγματοληψία του νερού να γίνεται στην πηγή και όχι στα γραφεία του ΚΕΠΑΜΑΧ. Ζήτησε οι επιστήμονες -γεωλόγοι που επικαλέστηκε ο δήμαρχος, αλλά δεν τους είδε κανείς, να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσουν για το πρόβλημα. Τίποτα από αυτά δεν έγιναν. Το πρόβλημα επιδεινώνεται.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Οι "Καρέκλες" του Ιονέσκο στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου


Το Σάββατο 21 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, στις 9 μ.μ. και για μια μόνο παράσταση, θα παιχτούν «Οι καρέκλες» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Ζαν - Πωλ Ντενιζόν. Επί σκηνής οι ηθοποιοί Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου.
«Οι καρέκλες» που είναι το αριστούργημα του Ιονέσκο και ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα του 20ου αιώνα, παίζονταν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Εκστάν, στην Αθήνα.
Η παράσταση έχει συγκαταλεχτεί από κριτικούς και κοινό μεταξύ των καλύτερων θεαμάτων της χρονιάς, χάρη στον υψηλού επιπέδου σκηνοθέτη της γάλλο Ζαν – Πωλ Ντενιζόν (που επί σειρά ετών υπήρξε βασικός συνεργάτης και βοηθός-αντικαταστάτης του Πήτερ Μπρουκ), και τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών Γιάννη Σταματίου και Ελένης Παπαχριστοπούλου.
Χαρακτηρίστηκε ως μια «αριστουργηματική», «απολαυστική», «μοναδική» «για διεθνή σκηνή» παράσταση, που οι ηθοποιοί της σ’ ένα συνταρακτικό ντουέτο, μας δίνουν στην «αίσθηση» το αποκαλυπτικό κείμενο του Ιονέσκο.