Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ - SAFETY FIRST

Νικόλαος Χασάπης
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ
Ειδικότητα: Κολύμβηση
Πτυχιούχος Ναυαγοσώστης ανοιχτής θαλάσσης
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Με αφορμή μία εκπομπή που είδα στην τηλεόραση και αναφερόταν στην ασφάλεια των ναυταθλημάτων, (safewatersports) από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι ειδικός  είχε όμως το αιτιολογικό ότι το παιδί του σκοτώθηκε από ταχύπλοο στην Μύκονο.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο επενδυτής απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν τσιγκουνεύεται για τα περιβαλλοντικά

Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Εχθές, Πέμπτη 29 Μαρτίου και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία της διαιτησίας, ο επενδυτής μας εξέπληξε όλους ευχάριστα και μας γέμισε αισιοδοξία με την ανακοίνωση περί υποβολής, στο Υπουργείο, τροποποίησης της μελέτης για την εκμετάλλευση στις Σκουριές και ειδικότερα ως προς τη διαδικασία απόθεσης των τελμάτων. Σύμφωνα με την τροποποίηση, προβλέπεται η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών διαχείρισης τελμάτων, με τις οποίες αφαιρείται από αυτά το νερό και στη συνέχεια αποτίθενται σε ξηρή σχεδόν μορφή. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής της σύγχρονης αυτής τεχνολογίας αφύγρανσης είναι να περιορίζεται έτη περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εκμετάλλευσης στις Σκουριές και να καταργείται το ένα από τα δύο φράγματα απόθεσης τελμάτων.