Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

Ελλάδα, «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», χώρα, κατά φαντασίαν Ευρωπαϊκή, με κατοίκους χρεωμένους για δέκα (το λιγότερο) ζωές, χώρα στην οποία έτσι και κάνεις το λάθος και αρρωστήσεις, και δεν έχεις χρήματα, θα στέλνεις χαιρετίσματα από το τρίτο σύννεφο δεξιά.

Δεν το λέω εγώ, το λένε πολλοί γιατροί, Νοσοκομειακοί και όχι μόνο, το λένε, και τα γεγονότα, τα ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, και γενικότερα, η ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, για την οποία οι Έλληνες «ασφαλισμένοι» πλήρωναν για χρόνια, μόνο και μόνο για να μην πάνε σαν τα «σκυλιά στο αμπέλι» έτσι και αρρωστήσουν.Πλήρωναν, ΚΑΙ πληρώνουν για υγειονομική κάλυψη, και για να πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη (εδώ ΣΗΜΕΡΑ γελάμε).
Κατόπιν βέβαια «σχεδιασμών», αυξηθήκαν τα εργάσιμα χρόνια, και να δείτε που θα αυξηθούν κι άλλο, οπότε θα επαληθευτεί και ο «προφήτης», που μίλησε για ….. ηλικιωμένους που θα δουν τα «ραδίκια ανάποδα».
Καταλαβαινόμαστε νομίζω, δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση.
Εδώ «φεύγουν» νέοι, οι ηλικιωμένοι θα τη γλυτώσουν;
Να πληρώνει το «κράτος πρόνοιας» συντάξεις;
Το ΧΑΛΙ της Υγείας στη χώρα, είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ εδώ και χρόνια. Νοσοκομεία που έφτασαν στο σημείο να μην έχουν τα ΒΑΣΙΚΑ για τους ασθενείς, ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ, πολλές ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στην υγεία από τη μια, και από την άλλη, πολλά και διάφορα ΚΟΡΑΚΙΑ να θησαυρίζουν στις πλάτες του κοσμάκη, του κοσμάκη που ΠΛΗΡΩΣΕ και ΠΛΗΡΩΝΕΙ, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, χαΐρι και προκοπή δεν έχει, και ο κόπος του, πάει στο βρόντο.
Διαβάστε ένα πρόσφατο άρθρο…..
«Την «ανηφόρα» τραβούν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων
Αύξηση καταγράφουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων στους προμηθευτές ιατροτεχνολογικών προϊόντων, παρά τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς που εμφανίζει η Αριστοτέλους και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς για μηδενισμό των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Τα Νοσοκομεία προμηθεύονται συστηματικά ιατρικά υλικά για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες, με άτυπες διαδικασίες, χωρίς δηλαδή την απαραίτητη σύναψη συμβάσεων. Διαβεβαιώνουν, όμως, τους προμηθευτές ότι θα επακολουθήσει άμεσα η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την έκδοση των αντίστοιχων τιμολογίων και την αποπληρωμή για τις προμήθειες που εκτέλεσαν. Τόσο οι διαδικασίες για την ανάληψη των υποχρεώσεών τους όσο και η δέσμευσή τους για αποπληρωμή των οφειλόμενων δεν υλοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), Γεράσιμο Λειβαδά, το ήδη δεδομένο οικονομικό αδιέξοδο των εταιρειών λόγω των ανεξόφλητων χρεών, επιβαρύνει περαιτέρω η έκδοση των τιμολογίων. «Με το πρόσχημα της πληρωμής τους, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν και τον αντίστοιχο ΦΠΑ επί της αξίας των τιμολογίων καθώς και τον αναλογούντα σε αυτό φόρο εισοδήματος και αλληλεγγύης» εξηγεί.
Το φαινόμενο στην περίπτωση του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, αφού το σύνολο των χρεών του από τις ατιμολόγητες προμήθειες, εκτιμάται πως υπερβαίνει το ποσό των 25 εκατομμύρια ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο του 2017, μετά από διαδοχικές επιστολές της Διοίκησης του Ευαγγελισμού, οι εταιρίες ιατροτεχνολογικών προϊόντων τιμολόγησαν τάχιστα τις εν λόγω προμήθειες. Μέχρι σήμερα, όμως, το Νοσοκομείο δεν έχει προβεί στην εξόφληση των τιμολογίων που εξέδωσαν και παρέδωσαν οι προμηθεύτριες εταιρείες. Εξάλλου, από τα τέλη του 2015 η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε καμία από τις προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προαναφερόμενων διαδικασιών.
«Τα Μέλη μας αντιλαμβάνονται πλήρως ότι τα προϊόντα που παρέχουν αποτελούν κοινωνικό αγαθό και ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον Έλληνα ασθενή. Παράλληλα, όμως, είναι επιτακτικό για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τόσο στο σύστημα Υγείας όσο και τον Έλληνα ασθενή, να επιβιώσουμε κι εμείς» αναφέρει με νόημα ο κος Λειβαδάς, τονίζοντας πως είναι επιβεβλημένο τα Νοσοκομεία να αποπληρώσουν άμεσα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις όπως και να τηρούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια των ιατρικών υλικών.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Το «κράτος» ΔΕΝ δίνει χρήματα στα νοσοκομεία, και εκείνα προκειμένου να προμηθευτούν ιατρικά υλικά, το ρίχνουν στο «βερεσέ» οπότε, το «κανόνι» της χρεοκοπίας βαρεί συνέχεια.
Έγραψα πολλές φορές, για τις περικοπές στην υγεία, για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της, μάλιστα είχα κάνει και αφιέρωμα για το Παπαγεωργίου, ενός από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ Νοσοκομεία της χώρας που το ΔΙΕΛΥΣΑΝ στην κυριολεξία.
ΟΛΑ αυτά, ξέρετε, έχουν ονοματεπώνυμο, από πίσω τους βρίσκονται οι ΕΝΟΧΟΙ, οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, και τους χαρακτηρίζω έτσι, γιατί την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, τις ελλείψεις, και όλα τα αρνητικά, τα πληρώνουν ακόμα και με τις ζωές τους οι ασθενείς.
Το ερώτημα που φέρει ο τίτλος του χρονογραφήματος, έχει απάντηση.
Την ξέρουμε ΟΛΟΙ, τους ξέρουμε ΟΛΟΥΣ.
Για σκεφτείτε το….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: