Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Oι κρεουργημένες μουριές πίσω απ' του Ζαγορίτη . ( του Βαλάντη Βορδού )

Κατάματα
Έρμαιο των παρορμητισμών μου
παίρνω να φιλήσω μία μία
τις κρεουργημένες χαρουπιές 
της Μπότσαρη
Σπουργίτια τσιμπολογούν το τσιμέντο
νεαρά αγόρια
γηροκομούν 
τους ηλικιωμένους γονείς τους

Κάπου αλλού 
ίσως στη Βόρεια Ευρώπη 
ή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού
ένας άντρας
ζεί μια ζωή πού πάντα ποθούσα 
αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο

Πρόγραμμα ενημέρωσης για την εξαπάτηση των ηλικιωμένων

Ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής οργανώνουν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017 πρόγραμμα ενημέρωσης – πρόληψης στα ΚΑΠΗ του Δήμου, με θέμα την εξαπάτηση των ηλικιωμένων. Στόχος του προγράμματος είναι η έγκαιρη ενημέρωση, ώστε οι συμμετέχοντες να εφοδιαστούν με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να γνωρίζουν πώς να ενεργούν στην καθημερινότητα τους.
Το πρόγραμμα ενημέρωσης για τον μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Ηπειρώτικο γλέντι στον Πολύγυρο


Δήμος Αριστοτέλη - Διαρκείς Δράσεις Ανάπτυξης και Καινοτομίας 2017-2018.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, συνεχίζοντας τις διαρκείς δράσεις ανάπτυξης και καινοτομίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου ΈτουςΑριστοτέλη 2017- 2018, έχει σχεδιάσει μια σειρά σεμιναρίων εκπαίδευσης στην παραγωγή πιστοποιημένων ορεινών φρούτων ολοκληρωμένης καλλιέργειας με σύγχρονες τεχνολογίες εγκατάστασης και ολιστικής διαχείρισης των οπωρώνων. Στόχος είναι η παραγωγή φρούτων υψηλής ποιότητας και ζήτησης, με δραστική μείωση του κόστους παραγωγής και σημαντική αύξηση των αποδόσεων, για θεαματική αύξηση του εισοδήματος ανά στρέμμα γης .

Η συγγραφέας, Γλυκερία Κακούρη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

Με την παρουσίαση του βιβλίου της Γλυκερίας Κακούρη «Έδωσα υπόσχεση» συνεχίζεται το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η συγγραφέας, Γλυκερία Κακούρη, η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου, Θεανώ Βασιλειάδου, και ο εκδότης, Αχιλλέας Τριαντόγλου.
Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και οι Εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα.
Η Γλυκερία Θ.Κακούρη γεννήθηκε το 1982 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε στο τμήμα φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και το θέατρο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες έμμετρου και πεζού λόγου. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος.

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Γαλάτιστα - Λιβάδι

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης της τοπικής οδού «Γαλάτιστα – Λιβάδι» συνολικού μήκους 12,5χλμ, προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πολυγύρου.
Η τελετή έναρξης του έργου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 παρουσία των Δημάρχων Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, και Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου.
Ο κ. Ζωγράφος έκανε λόγο για ένα έργο πνοής για την περιοχή με σκοπό να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους της Γαλάτιστας, του Λιβαδίου, των Πετροκεράσων και τους επισκέπτες.

Μπάσκετ Γ΄ Εθνικής: Α.Ο.Πολυγύρου - Μαντουλίδης, Κυριακή 29-10-2017