Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: καινούρια τμήματα Κινητικών Δραστηριοτήτων για ηλικίες 4-6 ετών

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, με την πολύτιμη συμβολη της δασκάλας Βαγιας Μιχάλη, συνεχίζει να πρωτοπορεί με γνώμονα πάντα τα παιδιά.
Τα καινούρια τμήματα Κινητικών Δραστηριοτήτων για ηλικίες 4-6 ετών έχουν στόχο την κινητική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών μας φίλων μέσα από τη μαγεία του χορού.
Ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων (10-15 παιδιά/τμήμα) εξασφαλίζει το ευχάριστο κλίμα και την ιδιαίτερη προσοχή που χρειάζεται κάθε παιδί.
Κάθε Δευτέρα με 2 τμήματα, 17.00-18.00 και 18.00-19.00 στο Κέντρο Νεότητας.

Μήνυμα της υπ.Προέδρου για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Ελευθερίας Χατζησταματίου.

Αέρας ανανέωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

Πανέτοιμη για την νέα χρονιά είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, που έγιναν με ευθύνη του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ » στο οποίο υπάγονται οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, εξοπλίστηκε με καινούριους, καλαίσθητους και εργονομικούς βιβλιοστάτες, που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν παλιούς και νέους τίτλους βιβλίων που προορίζονται για ανάγνωση ή δανεισμό. Παράλληλα υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του φωτισμού σε όλους τους χώρους της.

Αλλαγή φύλου

Αρναία, Ελληνογεωργιανό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα

Ενημέρωση για την Ιλαρά από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής

Προς ενημέρωση των συμπολιτών  μας 
Σύμφωνα με το Κ.Ε.Λ.Π.Ν.Ο.   έχει παρατηρηθεί ασυνήθης αύξηση για τα ελληνικά δεδομένα κρουσμάτων Ιλαράς   στον Ελλαδικό Χώρο .. 
Στην σημερινή εποχή πολλοί έχουν  ακούσει και λιγότεροι έχουν δει την ιλαρά και τις επιπτώσεις της. 
Στην πραγματικότητα η ιλαρά είναι μια σοβαρή ασθένεια, εξαιρετικά μεταδοτική  που προκαλείται από έναν ιό. Το 1980, πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό, περίπου 2.6 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως αποδίδονταν στο ιό της Ιλαράς . Η ασθένεια παραμένει μια από τις κύριες αιτίες θανάτου σε μικρά παιδιά παγκοσμίως, παρά τη διαθεσιμότητα ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου. Περίπου 134 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ιλαρά το 2015,  κυρίως παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Ενημέρωση για τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών


1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ