Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Η Σύνοδος των ενόχων...


Παρουσίαση του βιβλίου "Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα"


Η παραδοσιακή τέχνη των καραβομαραγκών της Ιερισσού

Κείμενο: Μαρία Λαγόντζου (ΠΗΓΗ)

«Κάτω στην άκρη του γιαλού
Στης θάλασσας την άμμο
Κάθεται κόρη, κάθεται
Τη θάλασσα αγναντεύει
Βλέπει καράβια να περνούν
Φρεγάδες ν΄ αρμενίζουν
Την πήρε το παράπονο
Και το πολύ το κλάμα:
Ανάθεμα τους μαραγκούς
Που φτιάχνουν τα καράβια
και ξενιτεύουν τα παιδιά
Κι όλα τα παλικάρια,
ξενίτεψαν τον άντρα μου
Δέκα μερώ νυφούλα.
Δέκα χρόνια έχω τον δω
Δέκα να του μιλήσω
Κι άλλα δέκα καρτερώ
κι αν δεν ερθεί κι αν δε φανεί
Θα μπω σε μοναστήρι
Καλογραιοπούλα θα γινώ
Τα μαύρα ράσα θα ντυθώ»

Παρατείνονται έως 31-10-2017 οι δηλώσεις ιδιοκτησίας εντός της περιοχής επέκτασης του οικισμού Αμμουλιανής

Παρατείνεται έως 31-10-2017 η προθεσμία για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στα  πλαίσια της μελέτης με τίτλο «Κτηματογράφηση – πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής τμήματος του οριοθετημένου οικισμού της νήσου Αμμουλιανής (Α’ κατοικίας), καθώς και περιοχής επέκτασης αυτού (Α’ και Β’ κατοικίας)».

Η Χαλκιδική τεχνοκρατικά στην Γερμανική αγορά

Καλεσμένος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής βρέθηκε για 3 μέρες, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού στη Γερμανική Αγορά, Karsten Voss. Έπειτα από μία καλή τουριστική χρονιά, όπου σημειώθηκε μία αύξηση της τάξης 7-8% από τη Γερμανική αγορά, Ο ΤΟΧ φιλοξένησε τον κ Voss στη Χαλκιδική στις 25-27 Σεπτεμβρίου, ο οποίος επισκέφτηκε εκ νέου πολλές περιοχές του Νομού, συνομίλησε με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και ενημερώθηκε για τις καινούριες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας από το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Αριστοτέλη

Αγαπητοί Δημότες,
Στον Δήμο μας λειτουργεί η πρωτοποριακή δομή των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες.
Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν τον κεντρικό θεσμό συντονισμού για όλα τα θέματα που αφορούν τη προληπτική ιατρική, προσφέροντας στους δημότες υπηρεσίες συντονισμού προληπτικών εξετάσεων και υπηρεσίες ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών. 
Το κάθε ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την αγορά της Γαλλίας για την Χαλκιδική

Με συγκρατημένη αισιοδοξία επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής από την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση του Παρισιού, την TOP RESA – IFTM 2017.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τις ομορφιές της Χαλκιδικής με την βοήθεια των εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και Τουριστικών Γραφείων. Φέτος περισσότεροι από 31.000 χιλιάδες ειδικοί του τουρισμού και επιχειρηματίες, επισκέφθηκαν την έκθεση στο Παρίσι.
Τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών για την Χαλκιδική μας, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά προτρέπουν για καλύτερη και πιο συντονισμένη προσπάθεια προβολής και διαφήμισης του προορισμού στο γαλλικό κοινό.

Ρώσοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι στη Δήμο Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας  και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, φιλοξένησε το προηγούμενο διάστημα  τους Ρώσους δημοσιογράφους Kyryll Sidorov και Konstantin Chalabov από το τουριστικό έντυπο "Vokrug Sveta".
Επίσης φιλοξένησε τους Ολλανδούς δημοσιογράφους –εκδότες,  Patrick Mulder  και  Manou Zwolle από το έντυπο App Travel .

Έναρξη μαθητείας στο ΕΠΑΛ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Καλούμε για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών τους παρακάτω υποψηφίους, οι οποίοι πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις σύμφωνα με το Ν. 4473/2017 (ΦΕΚ 78Α’/2017):
α) κάτοχοι α1)απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων, ή α2)απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων και