Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Σεισμός 1932, Φράγματα αποβλήτων 2017

Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, το Συντονιστικό της Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χαλκού-χρυσού, σε συνεργασία με Συλλόγους του Δήμου Αριστοτέλη, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης, 85 χρόνια μετά τους φονικούς σεισμούς της Χαλκιδικής του 1932.
Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, ο καθηγητής Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Παπαζάχος, θα αναπτύξει το θέμα: ‘’Ο σεισμός του 1932 και η σημασία του για την μεταλλευτική δραστηριότητα της Β.Α Χαλκιδικής’’. Συγχρόνως θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού και μαρτυριών.
Ενώ έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η επικινδυνότητα των φραγμάτων, η Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold συνεχίζει να κατασκευάζει χωμάτινα φράγματα ύψους 90 έως 150 μέτρων, πάνω στα σεισμικά ρήγματα της περιοχής μας, για την απόθεση σε’ αυτά 160 εκατομμύριων τόνων επικίνδυνων τοξικών μεταλλευτικών αποβλήτων, υποτιμώντας τον τεράστιο κίνδυνο κατάρρευσης και μην παίρνοντας σοβαρά υπόψη τη σεισμική προϊστορία του τόπου.

4ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στις εργασίες του θεματικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με θέμα «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας» που πραγματοποιείται στην Κόνιτσα (αίθουσα Δημαρχιακού Μεγάρου), συμμετέχει ο Δήμαρχος Σιθωνίας και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ιωάννης Τζίτζιος.
Στόχος του συνεδρίου είναι η ενδελεχής εξέταση και αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα Υπουργεία και γενικότερα οι δημόσιοι φορείς αλλά και η διατύπωση προτάσεων για την βελτίωση των πολιτικών αυτών και την εισαγωγή θετικών διακρίσεων υπέρ των ορεινών περιοχών της Ελλάδας.

Επίσκεψη αντιπροσωπευτικής επιχειρηματικής αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη στον Δήμο Σέστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Σέστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη αντιπροσωπευτικής επιχειρηματικής αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη στον Δήμο Σέστρορετσκ. Στην αποστολή με επικεφαλής την Διαχειρίστρια του Γραφείου Ενημέρωσης και Τουριστικής - Οικονομικής Συνεργασίας της Αγίας Πετρούπολης κ. Ιουλία Γκαβρίλοβα συμμετείχαν επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα, του κλάδου της μεταποίησης και του εμπορίου και του τουριστικού - ξενοδοχειακού κλάδου.

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΔ στον Νομό Χαλκιδικής

Περιοδεία στον Νομό Χαλκιδικής πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον βουλευτή του Νομού, Γεώργιο Βαγιωνά, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Εμμανουήλ Κόνσολα και τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, είχαν πλήθος συναντήσεων με τοπικούς άρχοντες, φορείς και επιχειρηματίες.
Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι κάτοικοι της, ενώ αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, που θα αξιοποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία.
Αναλυτικά, το κλιμάκιο επισκέφθηκε: