Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο 1ος Αγώνας Πολύγυρος RUN Χαλκιδική 2017

Πλήθος δρομέων, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στον 1ο Αγώνα Πολύγυρος RUN Χαλκιδική 2017 που οργάνωσαν το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, ο Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου, o ΑΟ Πολυγύρου και το ΕΠΑΛ Πολυγύρου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς του Δήμου Πολύγυρου, με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου.
Ο 1ος Αγώνας Πολύγυρος RUN Χαλκιδική 2017 περιελάμβανε δύο 2 Αγώνες:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής στα Δ.ΙΕΚ για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β.
Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Παρασκευή 25/8/2017 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Παρασκευή 1/9/2017 και ώρα 10.00. 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr για οδηγίες και την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ειδικότητες που προκηρύχθηκαν στο Δ.ΙΕΚ Χαλκιδικής είναι οι εξής:

ΚΚΕ: Δυσβάσταχτα χαράτσια από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Τα δυσβάσταχτα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τα οποία νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και διατήρησε – παρά τις αντίθετες υποσχέσεις – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της στρατηγικής ταύτισης αυτών των κομμάτων ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, την οποία προσπαθούν να κρύψουν πίσω από κάλπικες αντιπαραθέσεις. 

Διεθνής εκπαιδευτική συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και το γερμανικό κέντρο νευροπληροφορικής G-Node, διοργανώνει από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης ένα εβδομαδιαίο summer school στη γλώσσα προγραμματισμού Python.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΒΟΛΛΕΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου: 5ος αγώνας ορεινού τρεξίματος "ΞεΣκουριάΖω"

"Ο Αθλητισμός και το περιβάλλον ως έννοιες και κυρίως αξίες συνιστούν άξονες στήριξης της παγκόσμιας κοινωνίας αλλά και της προοπτικής μιας βιώσιμης ανάπτυξης για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, προκηρύσσουν τον 5ο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 24 χλμ. με την ονομασία «Ξε Σκουριά Ζω» στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.
Η διοργάνωση έχει σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της σοβαρής απειλής που υφίσταται το βουνό από την επιφανειακή εξόρυξη χρυσού-χαλκού, απαξιώνοντάς το ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα. 
Παράλληλα, την ίδια μέρα διοργανώνεται ο 5ος Λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ. γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία."

Όραμα Πολιτών: ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΑΠΟΣΙΔΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΓΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ «ΑΜΠΕΛΟΥΔΙΑ»
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Αντιμέτωποι με τη λειψυδρία βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Παλαιοχωρίου καθώς, μετά τους οικισμούς του Νεοχωρίου και της Στρατονίκης , το πρόβλημα είναι πλέον έντονο και στον συγκεκριμένο οικισμό. Την τελευταία περίοδο, το Παλαιοχώρι υδρεύεται ελλιπώς αφού η μία από τις δύο γεωτρήσεις του οικισμού, η γεώτρηση στη θέση «Αμπελούδια», έχει τεθεί από την Τοπική Κοινότητα εκτός λειτουργίας για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.                                                    

        Το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης περιέχει  ποσότητες σιδήρου  και μαγγανίου πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.  Το 2012, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη είχε φροντίσει να δημιουργήσει μονάδα φίλτρανσης, αποσιδήρωσης και απομαγγανοποίησης   του νερού της γεώτρησης  «Αμπελούδια» που εξασφάλιζε στους δημότες καθαρό πόσιμο νερό.