Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Πολύγυρος: «ΓΕΥΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Παιδικές Χαρές στον Δήμο Αριστοτέλη. Αντικείμενο πολιτικής λάσπης και τακτικισμού.

Εγκληματική αμέλεια, ανευθυνότητα και ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων της την κρίσιμη για τις παιδικές χαρές περίοδο 2011-2014, ομολογεί δημόσια με δελτίο τύπου η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη, (έλλειμμα) “Οράμα(τος) Πολιτών”, φτάνοντας στο σημείο να αναγνωρίσει ότι μόλις 230.000 ευρώ ίδιους πόρους από τα ονομαστικά 1 εκατομμύριο κατ' έτος που ζητούσε και έπαιρνε σε έργα από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ θα έφταναν για την καταρχήν άρση της επικινδυνότητάς τους.

Ερώτηση Γ. Βαγιωνά για την κατάργηση 20 τμημάτων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην Χαλκιδική

Ερώτηση προς τoν υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για την κατάργηση 20 τμημάτων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην Χαλκιδική υπέβαλλε ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γεώργιος Βαγιωνάς.
Στην ερώτηση του ο κ. Βαγιωνάς επισημαίνει πως μετά από αυτό το κύμα καταργήσεων των σχολικών τμημάτων του Νομού, δεκάδες παιδιά θα πρέπει να μεταφέρονται καθημερινώς σε παρακείμενους δήμους, για να πάνε στο σχολείο. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ

Ασε με ρε Νικολάκη με τα γκάλοπ σου και με την «πολιτική μας κατάσταση»….. Με τίποτα καλύτερο καλοκαιριάτικα δεν έχεις να ασχοληθείς;

Κάτσαμε να πιούμε ένα καφέ, και πας να μας τον βγάλεις ξινό;
Βγήκε λέει νέα δημοσκόπηση, που δίνει «αυτοδυναμία» στην Νέα Δημοκρατία, και πετά έξω από τη βουλή κόμματα, και (με το συμπάθεια) «αφόδευσε η φοράς εις τον αγρόν»….
ΚΑΦΕ είπαμε να πιούμε, και όχι να ασχοληθούμε με τα … «νούμερα» (μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Ν. Μουδανιά: Φεστιβάλ Θάλασσας 2017

Ενημερωτική Καμπάνια Δήμου Κασσάνδρας


Ε. Καρανάσιος: Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης σχολικών μονάδων.

Εκφράζω την αντίθεση μου στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε και αποφασίζει την κατάργηση και συγχώνευση 20 τμημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Χαλκιδικής. 
Ελπίζω, το υπουργείο να αντιληφθεί το σφάλμα του και να ακυρώσει την απόφαση αυτή άμεσα, πριν να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης.
Συμπορεύομαι με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης” αλλά και με όλους τους Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Του Απόστολου Πάνα*
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με το προσωπικό των ταχυδρομικών γραφείων στη Χαλκιδική.
Πέρα από τη γενικότερη συρρίκνωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική των τελευταίων χρόνων παρατηρείται και μείωση των υπαλλήλων, που έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης, δημιουργώντας τεράστια κενά που γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου διαδικασία όμως που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει με συνέπεια η κατάσταση να χειροτερεύει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα στη Χαλκιδική δεν έχουν επαρκές προσωπικό.

Δανειστική Βιβλιοθήκη Νεολαίας Γαλάτιστας - "Μια βιβλιοθήκη παντός καιρού"

Είτε ανήκετε σε αυτούς που ανοίγουν βιβλίο κάθε καλοκαίρι. είτε σ’ αυτούς που διαβάζουν πάντα και παντού θα συμφωνήσετε ότι το καλοκαίρι προσφέρεται για απόδραση μέσα από ένα καλό βιβλίο. 
Σκεφτόμενοι το παραπάνω, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού ,τον Ιούλιο του 2013. Ο σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας αποφάσισε τη δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, η οποία θα ταξιδεύει τους κατοίκους του χωριού και το γενικότερο αναγνωστικό κοινό, κάθε εποχή του χρόνου. 

1ος αγώνας δρόμου "Πολυγύρoς RUN Χαλκιδική 2017"

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, ο Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου, o ΑΟ Πολυγύρου και το ΕΠΑΛ Πολυγύρου, σε συνεργασία με τοπικoύς φορείς του Δήμου Πολύγυρου, διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Πολυγύρoς RUN Χαλκιδική 2017, την Κυριακή 27-8-2017 με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

Ιστοσελίδα Αγώνα και Εγγραφές : www.polygyrosrun.gr
Περιλαμβάνει 2 Αγώνες: 
1. Aγώνας Βουνού - Πόλης RUN 15 km. 
2. Λαικό Δρόμο Υγείας 5,2 km. Τρέξιμο ή Δυναμικό Περπάτημα.
Ο Αγώνας των 15 km έχει συνολική θετική υψομετρική διαφορά 444 m και περιλαμβάνει 9,6 km χωμάτινο ομαλό δασικό δρόμο στο Βουνό Τσουκαλάς του Πολυγύρου, χωρίς τεχνικές δυσκολίες και 5,4 km άσφαλτο εντός και εκτός πόλης και απευθύνεται σε δρομείς μέσης και και ανώτερης εμπειρίας.

Εκδηλώσεις Πλατείας 2017 (Δήμος Ν. Προποντίδας)