Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Όραμα Πολιτών: ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 30-05-2017 αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά η άγνοια, το συνειδητό ψέμα, η προσπάθεια παραπλάνησης και παραπληροφόρησης της Κοινής Γνώμης καθώς και η υποκρισία και η έλλειψη κάθε σοβαρότητας από πλευράς Δημοτικής Αρχής , σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή των Σκουριών. Ότι δηλαδή αυτές οι δραστηριότητες άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν την υδροδότηση του οικισμού της Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη.

Ευθύμης Καρανάσιος: Η ¨αχίλλειος πτέρνα¨ του δρόμου Μουδανιών – Ποτίδαιας.

Κινδύνευσε να γίνει το νέο γεφύρι της Άρτας, αλλά ευτυχήσαμε τελικά να δούμε ολοκληρωμένο το κομμάτι του δρόμου Μουδανιών - Ποτίδαιας, 5,2 χιλιομέτρων να παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με εξαίρεση 1 χλμ πριν από τη γέφυρα. 
Είναι λυπηρό που δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε όπως ο πρωθυπουργός όταν εγκαινιάζει ημιτελή οδικά δίκτυα.
Στο συγκεκριμένο έργο, αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου στον τομέα των έργων υποδομής.
Για την κατασκευή δρόμου μήκους μόλις 4,2 χιλ. χρειάστηκαν 4 χρόνια. (τα έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015).

Η Χαλκιδική έχει λόγους να γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και η Χαλκιδική έχεις λόγους να το γιορτάζει. Οι 71 συνολικά Γαλάζιες σημαίες που απέσπασε φέτος για την ποιότητα των ακτών της, την κατέστησαν για 2η συνεχόμενη χρονιά, τον 1ο προορισμό στην Ελλάδα με τις περισσότερες βραβευμένες παραλίες και δείχνει έμπρακτα ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών του Τουριστικού Οργανισμού, των φορέων και της αυτοδιοίκησης, αποδίδουν καρπούς χρόνο με το χρόνο.

Η Χαλκιδική -στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης- προσπαθεί να γίνει ένας προορισμός που προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς της πόρους, σέβεται την πολιτιστική της κληρονομιά, προωθεί τα τοπικά της προϊόντα και επιδιώκει τη βιώσιμη ανάπτυξη θέτοντας την ως προτεραιότητα.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Μήνυμα Γ. Βαγιωνά για την έναρξη των πανελλαδικών

Αγαπητά μας παιδιά,
Αυτό το καλοκαίρι τελειώνει η μαθητική σας ζωή και εύχομαι να τελειώσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την μετέπειτα πορεία σας.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το «δύσβατο μονοπάτι» που πρέπει να ακολουθήσετε, για να φτάσετε στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Η ανταμοιβή για τους κόπους των προηγούμενων ετών είναι κοντά, αρκεί να κάνετε μια ακόμα τελευταία προσπάθεια ως μαθητές. 
Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, αλλά να θυμάστε πάντοτε πως η προσπάθεια, η επιμονή και η υπομονή δεν πάνε χαμένες, ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. 
                                                                                 Γεώργιος Βαγιωνάς
                                                                                 Βουλευτής Χαλκιδικής

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ