Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Παραλαβή έργων 12 εκ.ευρώ στο Ν.Μαρμαρά και στον Παράδεισο

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμο Σιθωνίας η παραλαβή  των έργων  Ύδρευσης, Αποχέτευσης ομβρίων και Ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά,  προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιήθηκαν στο Δήμο Σιθωνίας, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 οπότε και υπογράφηκε η σύμβαση του 1ου υποέργου.
Τα έργα που παραδόθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων στην αλλαγή δικτύου ύδρευσης Ν. Μαρμαρά, στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Ν. Μαρμαρά, την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Παραδείσου και στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό του Παραδείσου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Μας προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη το γεγονός ότι ο δήμος μας απαξιώνεται καθημερινά από μια ανύπαρκτη και επικίνδυνη για τον τόπο δημοτική αρχή. Για το γεγονός ότι η προσπάθεια μας, που αποτελεί προσπάθεια όλων των δημοτών μας κατά τα έτη 2011 – 2014, καταστρέφεται καθημερινά από ανθρώπους που δε θέλουν και δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής.

Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αριστοτέλη

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 31 Μαΐου, μια νέα δομή στο Δήμο Αριστοτέλη, το ΚΕΠ Υγείας .
Το ΚΕΠ Υγείας έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. Μέσα από τη δομή αυτή οι δημότες με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία, το φύλλο, και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ, ΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑΜΑ


Απάντηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. προς την Εφημερίδα «ΑΥΓΗ»

Το σχετικό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ ΕΔΩ
«Η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός δεν σχετίζεται ούτε στο ελάχιστο με την ύδρευση της Μεγάλης Παναγίας, τουναντίον θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το χωριό»

Με μία αιχμηρή επιστολή απάντησε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης, στην εφημερίδα «Αυγή», σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της, καθιστώντας σαφές ότι περιεχόμενο των «καταγγελιών» σχετικά με μείωση της αντλητικής ικανότητας των γεωτρήσεων της κοινότητας Μεγάλης Παναγίας, είναι ανυπόστατο και αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης.

Κανάτες με νερό...

Η Κατερίνα Ιγγλέζη, Βουλευτής Χαλκιδικής, με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών με νερό που διατίθενται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις από κανάτες με νερό.
Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο  και τον Γ. Γραμματέα της Βουλής:

Με επιτυχία η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο Δήμο Σιθωνίας

Με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα δράση για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Σιθωνίας και με τη συνδρομή των προέδρων έγινε η συλλογή συσκευών, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κοντέινερ που τοποθέτησε έξω από το Δημαρχείο Σιθωνίας η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

Νοσεί ή όχι η υγεία στη Χαλκιδική;

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μανώλη Σύγγελη


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής

Μετά τις εκλογές του Μαΐου 2017 στο Σύλλογο Κρητών Χαλκιδικής το νέο διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Παπαδάκης Νίκος
Αντιπρόεδρος: Γουλιελμάκη Αθηνά
Γ. Γραμματέας: Χριστοδουλάκη Ανδρομάχη
Ειδικός Γραμματέας: Ηλιάκης Λευτέρης
Ταμίας: Κεντριανού Δέσποινα
Έφορος: Φραγκιαδάκη Κατερίνα