Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Διάκριση για το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου έλαβε τη διάκριση Silver Award, στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» Η Τελετή Απονομής των βραβείων Education Business Awards 2017, έλαβε χώρα στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊδα, όπου, παρευρέθηκαν 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σκοπός, της εν λόγω διοργάνωσης ήταν να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Μερικά από τα προγράμματα που έφεραν το Silver Award στην πόλη του Πολυγύρου και τίμησαν τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, αφορούν τα παρακάτω:

Τελετή βράβευσης 4ου Διαγωνισμού Μαθητικής εφημερίδας

Τους νικητές του 4ου Διαγωνισμού Μαθητικής εφημερίδας βράβευσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.
Τον διαγωνισμό τον διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία» με θέμα τον εθελοντισμό και συμμετείχαν σ’ αυτόν Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών Ανακύκλωση Λαμπτήρων

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των απορριμμάτων που φτάνουν στους ΧΥΤΑ ο Δήμος Πολυγύρου ξεκίνησε μέσα στο 2017 πρόγραμμα ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.
Η υλοποίηση αυτού του νέου προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», η οποία έχει αδειοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε δημοτικό περιφραγμένο και φυλασσόμενο χώρο, στα παλιά Σφαγεία Πολυγύρου, οι πολίτες μπορούν να ανακυκλώνουν οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων. Ιδιαίτερα για τους λαμπτήρες που ανακυκλώνονται έχουν τοποθετηθεί στα δημοτικά καταστήματα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα ειδικά κουτιά προκειμένου οι πολίτες να ανακυκλώνουν τους λαμπτήρες, όπως φαίνεται στον αναλυτικό πίνακα που ακολουθεί.

Οι εικόνες της ντροπής στον Δήμο Αριστοτέλη-Παράνομοι Σκουπιδότοποι

Η ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη δεν έχει όρια. Αδυνατώντας να διαχειριστούν στοιχειωδώς τα απορρίμματα του Δήμου, δημιουργούν σε πολλά σημεία του, νέους, παράνομους σκουπιδότοπους.
Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι δύο παράνομοι σκουπιδότοποι που δημιουργούνται την τελευταία περίοδο έξω από τους οικισμούς της Αρναίας και του Στρατωνίου, ακριβώς δίπλα στην Εθνική Οδό.
Το φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει την δίχως προηγούμενο ανικανότητα της δημοτικής αρχής η οποία δημιουργεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αρναίας και του Στρατωνίου.
ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη της Κ.Μ. στον Πολύγυρο – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο

Κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον πρώην υπουργό, Γιάννη Μαγκριώτη, υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Πολυγύρου και την αυτοδιοίκηση. Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός, Δημήτριος Ζαγγίλας και Ιωάννης Σιμώνης.

Έκθεση βιβλίου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο ΠολυγύρουΑνακοίνωση για τις καύσεις υπολειμμάτων και ξηρών χόρτων για την αντιπυρική περίοδο 2017

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής ενημερώνουμε τους δημότες Αριστοτέλη ότι:
Από 01-05-2017 έως και 31-10-2017 απαγορεύεται το άναμμα της φωτιάς για εκτέλεση γεωργικών ή άλλων εργασιών στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας καύσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής. H άδεια καύσης εκδίδεται μετά την λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων (δημιουργία ζώνης τριών τουλάχιστον μέτρων - τεμαχισμός με άροση όταν η έκταση απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από δάσος - εξασφάλιση φορητών μέσων), ενώ οι ποινές που επιβάλλονται για την παραβίαση των διατάξεων της 9Α/2005 Πυροσβεστικής Διάταξης είναι αυστηρότατες (πρόστιμο από 250 ευρώ έως και 600 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης σε ειδικότερες περιπτώσεις).

Ημερίδα με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού»

Παρουσίαση ιστορικού και πολιτιστικού Λευκώματος για τη Σιθωνία

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Σιθωνία» του Δήμου Σιθωνίας θα παρουσιάσει το ιστορικό και πολιτιστικό Λεύκωμα με τίτλο: «Σιθωνία: ένας προορισμός χίλιες εικόνες» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο στο χώρο του ΕΠΑΛ Νικήτης. 
Έχοντας ως δεδομένο ότι ο πολιτισμός και η ιστορία μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την καλλιέργεια, την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και σχέσεων κάθε κοινωνίας, διαχρονικά, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας διαδραματίζει ρόλο βασικού εργαλείου προς την κατεύθυνση αυτή.

Συνάντηση Γ. Βαγιωνά με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του στον Πολύγυρο, ο  βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους, εν προκειμένω και σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο ετέθη σε διαβούλευση. Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασαν στον κ. Βαγιωνά τις ενστάσεις τους επί του νομοσχεδίου.

Στέλιος Βαλιάνος: Η χαριστική βολή στον ελεύθερο επαγγελματία

Οι δραματικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών δεν ήταν γι αυτούς (για εμάς , μιλώντας ως δικηγόρος) η τελευταία δυσάρεστη έκπληξη.
Το πρόσφατο κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε και νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω του νέου τρόπου προσδιορισμού τους. Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα υπολογίζονται πλέον με βάση τα καθαρά αλλά τα ακαθάριστα εισοδήματα του τελευταίου έτους. Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα οι εισφορές υπολογίζονταν επάνω στο εισόδημα ,αφού είχαν αφαιρεθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές , από το 2018 και μετά βάση υπολογισμού τους θα είναι το εισόδημα μαζί με το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκε το προηγούμενο έτος.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Crescento κινδυνολογίας και καταστροφολογίας από τον δημαρχεύοντα κο Ζουμπά και τους συν αυτώ antigold ! ! !

Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Τη Δεύτερα του Πάσχα, 17-04-2017, επέλεξαν οι antigold ως ημέρα ορόσημο για να αναδείξουν το μέγα, κατ’ αυτούς, θέμα της διενέργειας ερευνητικών κοιτασματολογικών γεωτρήσεων στην περιοχή Τσικάρα, πλησίον της Μεγάλης Παναγίας, όπου πιθανολογείται η παρουσία ενός νέου, επίσης σημαντικού, κοιτάσματος. Το μοτίβο πανομοιότυπο με αυτό των Σκουριών. Κινδυνολογία, καταστροφολογία, απειλές και βία. Ο στόχος ίδιος. Να ανατραπεί ο σχεδιασμός του επενδυτή για αξιοποίηση των κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ, Αγώνες Δρόμου / Move Week στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που επιδεικνύει τα οφέλη του να είσαι δραστήριος και να συμμετέχεις τακτικά σε αθλητικές και σωματικές δραστηριότητες. Το κυριότερο είναι ότι δεν πρέπει να είσαι κάποιος αθλητής για να ασχολείσαι με δραστηριότητες. Η συμμετοχή είναι για όλους!!
Αυτή τη μέρα τρέχουμε όλοι ή συμμετέχουμε με γρήγορο βάδην σε Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ, οι οποίοι απευθύνονται σε όλο το κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης και για τους μικρούς μας φίλους σκυταλοδρομίες 4x100 μέσω των οποίων θα μεταφέρονται μηνύματα ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος που αποτρέπει την άσκηση σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη καθαρό αέρα.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη δεν έχει όρια. Αδυνατώντας να διαχειριστούν στοιχειωδώς τα απορρίμματα του Δήμου, δημιουργούν σε πολλά σημεία του, νέους, παράνομους σκουπιδότοπους.
Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι δύο παράνομοι σκουπιδότοποι που δημιουργούνται την τελευταία περίοδο έξω από τους οικισμούς της Αρναίας και του Στρατωνίου, ακριβώς δίπλα στην Εθνική Οδό.

Πεζοπορία στον Κάκκαβο

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μαζί με ομάδα ορειβατών διοργανώνει μια πεζοπορία στον Κάκκαβο με σκοπό να γνωρίσουν όσοι Θεσσαλονικείς θέλουν την σπάνια ομορφιά του βουνού αυτού και ταυτόχρονα να δούνε με τα δικά τους μάτια την καταστροφή που έχει επιφέρει η Eldorado Gold στην περιοχή.
Η πεζοπορία αυτή γίνεται στην μνήμη του Γιώργου Καλύβα, τελευταίου κατοίκου της περιοχής των Σκουριών, που πέθανε πρόσφατα από καρδιά, καθώς δεν άντεξε να βλέπει τον τόπο που αγαπούσε να ξεκοιλιάζεται. Την κατοικία του θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
Η εκδρομή θα ξεκινήσει 9μμ το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου από την Καμάρα. Τα λεωφορεία θα μας αφήσουν στην περιοχή του παλιού φυλακίου του αγώνα και από εκεί θα πάμε μέσω μονοπατιών στο σπίτι του Γ. Καλύβα, όπου θα ξεκουραστούμε στο κτήμα του και θα γίνει μια μικρή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το βουνό.

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΔΥΟΜΙΣΙ (2.5) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκοτεινές και επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς παραμένουν -αδικαιολόγητα πλέον- κεντρικές περιοχές του Παλαιοχωρίου και του Νεοχωρίου καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη συνεχίζει να επιδεικνύει αμέλεια, αδιαφορία και ανικανότητα για την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης των οικισμών. Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.316.830 € που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε πετύχει την ένταξη τους στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση τους .