Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Εκεί που οι νέοι μεταμορφώνουν το χωριό τους !

Γαλάτιστα Χαλκιδικής, Κεντρική πλατεία. 

Σε ένα από τα στενάκια της πλατείας, κομμάτια της ιστορίας του τόπου ζωντανεύουν μπροστά σου. Άνδρες στους καφενέδες με φόντο τον Πύργο συνυπάρχουν αρμονικά με δυο φιγούρες νέων και μια “έκρηξη” δημιουργικότητας, δείχνοντας πως το παλιό μπορεί να συμβιώσει με το νέο. 

Μπάσκετ Β΄ Εθνικής: Α.Ο.Πολυγύρου - Πευκοχώρι (30/4/2017)


ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ: Νέο ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ

Αναδρομικό χαράτσι για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις 735 εκατομμυρίων ευρώ στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας των ετών 2012 – 2015.
Δεν είναι το κόστος κατανάλωσης ρεύματος που οργίζει τους καταναλωτές είναι η κάθε είδους επιβάρυνση που προστίθεται στο λογαριασμό και τον φουσκώνει.
Ο λογαριασμός των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καλύπτει το αυξημένο κόστος παραγωγής ρεύματος στα μη νησιά που ηλεκτροδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες, καθώς και το κόστος των τιμολογίων των πολυτέκνων και του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.
Οι καταναλωτές θα πληρώσουν τελικά τη «μεγαλοψυχία» του κράτους ή διαφορετικά την «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Είναι εξοργιστικό όλο αυτό.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χαλκιδικής
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,
Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας, οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα των πρωτοπόρων αγωνιστών εργατών, που άφησαν τα κορμιά τους στο καμίνι της ταξικής πάλης για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τη φτωχολογιά.
Δε συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, το τσάκισμα της ζωής μας για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


"Κρυμμένος θησαυρός" 2,4 τρις ευρώ στην Ελλάδα

Του Μιχάλη Παπανίδη - www.zougla.gr
Παρά την κρίση και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, ο ορυκτός πλούτος παραμένει ανεκμετάλλευτος, ενώ θα μπορούσε να «χρηματοδοτήσει» σειρά μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές και να περιορίσει παράλογες μειώσεις, για παράδειγμα, στις συντάξεις ή ακόμη και την υπερφορολόγηση πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και ακινήτων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Κράτος και παρακράτος χτυπούν τους αγωνιστές

Στη Χαλκιδική, γίναμε και πάλι μάρτυρες, της συνδυαστικής βίας, κράτους και παρακράτους. Τις ίδιες μέρες που τα ΜΑΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λειτουργούν ως προσωπική φρουρά των μηχανημάτων της Eldorado, παρακρατικοί μπράβοι της εταιρείας συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς και τις προσπάθειες εκφοβισμού των αγωνιστών.
Στις πρόσφατες δράσεις τους μέλη του κινήματος, αποκάλυψαν τη συνεργασία ΕΛΑΣ-Eldorado για ακόμη μία φορά. Οι σεκιουριτάδες της Ελληνικός Χρυσός, ανενόχλητοι, κατέγραφαν με κάμερες την δράση και τα πρόσωπα των αγωνιστών, έχοντας την κάλυψη της αστυνομίας και σε αυτήν την παρανομία τους. Την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ έδειξε το γνωστό της πρόσωπο απέναντι στο κίνημα, όπως φάνηκε και από το υλικό που κυκλοφόρησε.

Γεύμα Αγάπης από το Ν.Π.Δ.Δ. "Η Αλληλεγγύη" του Δήμου Σιθωνίας

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Η Αλληλεγγύη» του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνει πασχαλινό Γεύμα Αγάπης για τις άπορες οικογένειες στο Μεταγγίτσι, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 13.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.
"Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Είναι μια δράση του νομικού προσώπου του Δήμου Σιθωνίας, μέσω της οποίας εκφράζεται η αλληλεγγύη και η στήριξή μας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες" ανέφερε ο πρόεδρος της "Αλληλεγγύης", Στέλιος Κωστίκας. 

Μακριά γαϊδούρα