Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια εβδομάδα κατά του γλαυκώματος - ΔΩΡΕΑΝ διάγνωση

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει ορισθεί ως "Παγκόσμια εβδομάδα κατά του γλαυκώματος", διαβάζουμε στο προφίλ του οφαλμίατρου Αστέριου Γραμμένου.
Με αφορμή την "Παγκόσμια εβδομάδα κατά του γλαυκώματος" ο κ. Γραμμένος Αστέριος, για όλο το μήνα Μάρτιο κάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης και έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματος στο ιατρείο του στον Πολύγυρο μετά από ραντεβού που μπορείτε να κλείσετε στο τηλέφωνο:   6 9 3 2 7 2 7 4 5 0.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Η πολυβραβευμένη Παιδική Χορωδία Πολυγύρου εντάσσεται στο καλλιτεχνικό δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου. Μετά από 35 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα με συναυλίες και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου ενισχύει τη δημιουργία στο κύτταρο πολιτισμού του Πολυγύρου, το Δημοτικό Ωδείο. Η ένταξη της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στο Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό & Κοινωνικό Νομικό Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» έχει στόχο την αναβάθμιση της δραστηριότητας του Δημοτικού Ωδείου και την προβολή τόσο των δράσεών του όσο και του τόπου μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ


Στο ΣΤΑΝΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 
ώρα 12:30 μμ στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.

Θα μιλήσουν οι ειδικοί επιστήμονες:

-Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΖΑΓΚΑΣ, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος
-ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ Χ. ΧΩΡΙΝΟΣ, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος
-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ, Δασολόγος


Χαλκιδική – ITB 2017: Διψήφια αύξηση στις κρατήσεις από Γερμανία

Η Χαλκιδική συμμετείχε και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2017, η οποία έλαβε χώρα στο Βερολίνο από 8 έως 12 Μαρτίου με δικό της stand στο περίπτερο της εθνικής συμμετοχής (ΕΟΤ). Στην 51η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, που θεωρείτε μαζί με την WTM του Λονδίνου μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις τουρισμού, συμμετείχαν φέτος 10.000 εκθέτες από 187 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων παγκοσμίως.

Αφηγηματική θεραπεία

Για την αφηγηματική θεραπεία οι άνθρωποι δεν είναι το πρόβλημα αλλά οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα τα οποία επιδρούν σε αυτούς και τους επηρεάζουν. Οι γονείς συχνά νοιώθουν «προβληματικοί» και πιστεύουν ότι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους είναι το πρόβλημα. Η θέση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κατακλύζονται από το άγχος και να δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις για τη καθημερινότητα τους. Η αφηγηματική θεραπεία προσφέρει εφόδια και βοηθά το άτομο να βρει τις απαντήσεις μέσα από την αφήγηση των ιστοριών του.

Σεμινάρια εκμάθησης σχεδίου από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, διοργανώνει σεμινάρια εκμάθησης σχεδίου .
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου , Λυκείου αλλά και ενήλικες που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα . Το μάθημα του σχεδίου αποσκοπεί στην εκμάθηση της διαδικασίας σχεδιασμού κάτοψης, τομής και όψης καθώς επίσης και στην εξοικείωση με τα όργανα σχεδίασης .
Τα σεμινάρια θα διεξάγονται στην αίθουσα του συλλόγου (περιοχή Κέντρου Νεότητας Πολυγύρου) , κάθε Τετάρτη στις 20:00 , με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Νικολακόπουλο και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν .

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Βαγιωνά για το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βαγιωνάς, για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών σε αποκεντρωμένο τμήμα.
Ο κ. Βαγιωνάς στην ερώτηση του τονίζει την οικονομική σημασία του υποκαταστήματος, δεδομένου οτι είναι το πρώτο σε έσοδα υποκατάστημα στην Κ. Μακεδονία, αλλά και την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει στους πολίτες η απόφαση αυτή, καθώς θα πρέπει να μετακινούνται στον Πολύγυρο για τις υποθέσεις τους.