Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Διεθνής – τιμητική διάκριση για το ΝΕΡΟ ΑΘΩΣ - ATHOS WATER της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

στην κατηγορία GOURMET στο ΠΑΡΙΣΙ (PLATE DE CARACTERE) .
Tο Σάββατο 04 Μαρτίου 2017 , στο πλαίσιο της DETROP - OENOS 2017, το ΝΕΡΟ ΑΘΩΣ, έλαβε την πρώτη διεθνή τιμητική διάκριση του.
Η Βιομηχανία – Εταιρεία Εμφιαλώσεως Νερού “ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ Α.Ε.” με τον διακριτικό τίτλο ΝΕΡΟ ΑΘΩΣ δραστηριοποιείται στις Καλύβες Χαλκιδικής από το 1989, εδώ δηλαδή και 28 χρόνια, και συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας DETROP - OENOS 2017 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσμα Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

Στις 13 Μάρτη όλοι στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Στις 13 Μάρτη ξεκινά η δίκη 21 αγωνιστών του κινήματος της Χαλκιδικής, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών. Η υπόθεση αυτή στάθηκε ως αφορμή για να στηθεί μία βιομηχανία διώξεων απέναντι στο κίνημα της Χαλκιδικής, για να τρομοκρατηθούν οι αγωνιστές, για να κατασταλούν δικαιώματα και ελευθερίες, για να στηθεί ένας μηχανισμός ενάντια σε κάθε ενεργό πολίτη που αντιστεκόταν στην καταστροφή του τόπου του.

Ημερίδα: «Αειφόρο σχολείο – αειφόρος τουρισμός» στο ΕΠΑΛ Νικήτης»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού – ΚΕ.ΣΥ.Π. της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής, στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Αειφόρος Τουρισμός» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Αειφόρο σχολείο – αειφόρος τουρισμός» στη Νικήτη, με τη συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 9.00 - 14.00 στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Νικήτης.

HΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Για τρίτη συνεχή χρονιά η δράση για την ανάπτυξη και την απασχόληση στέφεται με επιτυχία

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη έλαβε χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά, χθες Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο Πλαίσιο του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016-2017 και των Διαρκών Δράσεων Ανάπτυξης και Καινοτομίας 2017-2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, στεφόμενη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ. διοργάνωσαν και φέτος, τις «Ημέρες Καριέρας 2017», διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Αριστοτέλη και στόχο έχει να φέρει σε επαφή τις δυνάμεις της αγοράς, ώστε τόσο οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για απασχόληση, όσο και οι ανάγκες των επιχειρήσεων για στελέχωση να βρουν ανταπόκριση στα δεδομένα της τοπικής προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Ευθύμης Καρανάσιος: Τα πάνω κάτω έφεραν οι δασικοί χάρτες.

Οι πολλές αδικίες και στρεβλώσεις που προκύπτουν, βρέθηκαν στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προτείνει με τροπολογία την αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που πηγάζουν από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος του 2019, οπότε λήγει η διαδικασία ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Όπως επίσης και τη δυνατότητα να υποβάλλονται ατελώς αντιρρήσεις από οποιονδήποτε έχει συμφέρον για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου με προϋπολογισμό 2.563.951,42 ευρώ.

Υπογράφηκε το μεσημέρι στο Γραφείο του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρίας Σαράντη και των αντιδημάρχων, Δημήτριου Ζαγγίλα, Γεώργιου Ματέα, Αλέξανδρου Λακρού και Δημήτριου Κοντογιώργη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων – Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτύου και περιβάλλοντος – Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν – Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου (Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου)» με προϋπολογισμό 2.563.951,42 ευρώ.

Στέλιος Βαλιάνος : Ξηλώνουν και το ΙΚΑ Ν. Μουδανιών

Μετά το ξήλωμα των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ πλέον) Αρναίας , Κασσάνδρας και Καλλικράτειας , η Κυβέρνηση περνάει στη δεύτερη φάση συνενώσεων τοπικών υποκαταστημάτων του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ .
Έτσι με βάση το οργανόγραμμα που πρόκειται άμεσα να ανακοινωθεί , το δεύτερο  μεγάλο υποκατάστημα του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στη Χαλκιδική , αυτό των Ν. Μουδανιών αναμένεται να υποβαθμιστεί σε «γραφείο», με δυναμικό 1-2 υπαλλήλων ,και ουσιαστικά να καταργηθεί τελείως , αφού  θα πάψει πλέον να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες όλης της Νότιας Χαλκιδικής.

ΑΟΠ-ΒΕΡΟΙΑ για το Πρωτάθλημα Β' Εθνικής


Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Οι Αλλαγές στο Γυμνάσιο και οι Μεταβολές στη λειτουργία του»


Επίσκεψη Γ. Βαγιωνά στο ΙΚΑ Ν. Μουδανιών

Το υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς. Ο βουλευτής ενημερώθηκε επισταμένως από τον προϊστάμενο, κ. Φώτη Γαλμπάδη, για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υποβάθμιση του υποκαταστήματος και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του στο ΙΚΑ Πολυγύρου, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας.
Ο κ. Βαγιωνάς εισάκουσε τις ανησυχίες των εργαζομένων του πρώτου σε έσοδα στην Κεντρική Μακεδονία υποκαταστήματος και τις πιθανές επιπτώσεις από την κίνηση αυτή της ηγεσίας του ΕΦΚΑ, τόσο για τους πολίτες και τους εργαζόμενους, όσο και για την Οικονομία.