Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Διάκριση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου “Dimpol1-RownTown®”  με μέλη τις/τον: Δρ. Αναστασία, Κατσ. Αθανασία, Κελ. Δέσποινα, Λαντ. Ιωακειμία, Οικ. Παναγιώτη, Παλ. Αγνή και προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Καραπυλάφη Στέλλα, διαγωνιζόμενη για τον Τελικό του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», κατέκτησε την 3η θέση στον Περιφερειακό Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συμμετείχαν 38 Σχολεία της περιφέρειας.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!!

Στις 13 Μάρτη, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι η πολύκροτη δίκη για τις Σκουριές. 21 συναγωνιστές μας σέρνονται στα δικαστήρια με ανυπόστατες κατηγορίες που αποσκοπούν καθαρά στον εκφοβισμό και την ομηρία.
Στις 13 Μάρτη, θα είμαστε όλοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, να βροντοφωνάξουμε υπέρ της ελευθερίας των αγωνιστών και ενάντια στην τρομοκράτηση του κινήματος και την καταστροφή του τόπου μας.
Στις 13 Μάρτη, στις 9:00, καλούμε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους να στηρίξουν τον αγώνα μας απέναντι στις κυβερνήσεις-μαριονέτες, απέναντι στις εταιρείες-αποικιοκράτες, απέναντι στην κρατική βία και καταστολή που ασκείται ασταμάτητα για περισσότερο από 10 χρόνια.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Δίκη των Σκουριών - Η κοινωνία στο εδώλιο

Για ακόμη μία φορά η τοπική κοινωνία και το κοινωνικό κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού στη Χαλκιδική, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με ουσιαστική κατηγορία την αντίσταση σ΄ ένα καταστροφικό εξορυκτικό σχέδιο που αυτοπροσδιορίστηκε και επιβλήθηκε ως “αναπτυξιακή επένδυση”. Είναι σαφές ότι το πολιτικοοικονομικό σύστημα και η ιστορική συγκυρία, θέτουν το νομοθετικό πλαίσιο, την εκτελεστική εξουσία, τον κρατικό μηχανισμό και τη δικαιοσύνη, δέσμιους των πολυεθνικών κολοσσών. Ακόμη και όταν οι καταστροφικές συνέπειες τεκμηριώνονται επιστημονικά, ακόμη κι όταν οι παραβιάσεις όρων και νόμων βεβαιώνονται διοικητικά, οι εταιρίες χαίρουν προνομιακής μεταχείρισης από τη δικαιοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή οι τοπικές κοινωνίες δικάζονται με περισσή ευκολία.
Έτσι λοιπόν, είναι αδιανόητο, η διοίκηση και η κυβέρνηση, να αποδέχονται την εκβιαστική λογική της Ελληνικός Χρυσός - Eldorado Gold και να επιτρέπουν τη δημιουργία τετελεσμένων που καταστρέφουν έναν ολόκληρο τόπο - και γι’ αυτό, η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Με πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί με την πρώτη σπίθα μοιάζει η ΒΑ Χαλκιδική.

Του Αθανάσιου Γ. Καρίνα
Έχει γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι η συμπεριφορά και οι δράσεις των antigold σχετικά με την επένδυση χρυσού προκαλούν ένταση, η οποία έχει συσσωρευτεί στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και την έχει μετατρέψει σε πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί με την παραμικρή σπίθα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πρόσφατα επεισόδια στη Μεγάλη Παναγία μεταξύ συγχωριανών. Η συσσωρευμένη ένταση στους κατοίκους της περιοχής είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ των θερμόαιμων καταρχήν, για να ακολουθήσουν και οι περισσότερο ψύχραιμοι. Οι συνέπειες απρόβλεπτες και σε κάθε περίπτωση τέτοια επεισόδια συντελούν στην περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.