Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Ξετσιπωσιά»; Όχι, καλέ, μια απλή δερματίτιδα…

Του Ν. Μπογιόπουλου (enikos.gr)
Πριν από 25 τόσα χρόνια, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η μαθηματική αποτύπωση της κοροϊδίας ήταν εκείνο το απίθανο 0+0 ίσον… 14%!
Σήμερα, σε συνθήκες… «Αριστεράς», ο πασοκισμός, αυτό το αειθαλές μοντέλο παραποίησης της αλήθειας – είτε κυβερνούν οι μεν, είτε κυβερνούν οι δε – εκφράζεται έτσι: Σας αυξάνουμε τους φόρους (κι άλλο), σας μειώνουμε τις συντάξεις (κι άλλο), αλλά το αποτέλεσμα θα είναι… «δημοσιονομικά ουδέτερο»!

Tiverious στον Πολύγυρο 23-26/2/2017


Γ. Βαγιωνάς: Συμπαρασύρουν τους αγρότες στον όλεθρο

 Υπ’ατμόν- και δικαίως- είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, με μπροστάρηδες τους αγρότες. Ο  λόγος δεν είναι άλλος από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Με στόχο τη σύσταση του Εθνικού Κτηματολογίου, μιας απο τις «πληγές» του κράτους, καθώς έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να ολοκληρωθεί ποτέ το έργο, ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας δέχεται τεράστιο χτύπημα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ο Γ. Δραγασάκης σε νέα πολιτικά και επιστημονικά κατορθώματα. Θαυμάστε τον!

Θαυμάστε το ”ιερό τέρας” της οικονομικής επιστήμης και τον ”σοβαρό” αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη...
Είπε, λοιπόν, ο Γ. Δραγασάκης ότι ”με την συμφωνία στο Eurogroup, αντί να πάρουμε νέα μέτρα λιτότητας, η συμφωνία προβλέπει ότι θα ληφθούν μέτρα, τα οποία θα εξισορροπηθούν με άλλα μέτρα, έτσι ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι μηδέν. Αυτό σημαίνει όχι νέα λιτότητα”, κατέληξε.
Αν παραμερίσουμε τη φαιδρότητα του ισχυρισμού ότι με τη συμφωνία θα λαμβάνονται μέτρα, έτσι γενικώς, τα οποία θα πλήττουν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα και τα οποία στη συνέχεια, δουλειά να χουμε, θα εξισορροπούνται δημοσιονομικά με άλλα μέτρα, ο Γ. Δραγασάκης κάνει την εξής λαθροχειρία.

Όμορφες εσχατιές

Η Κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση

Του Στέλιου Βαλιάνου
Θα περιμένουμε μια ασφαλή απάντηση τι είναι αυτό που κερδίσαμε ως Χώρα από την πολύμηνη «υπερήφανη» διαπραγμάτευση. Καταρχήν για να δούμε αν υπήρχε διαπραγμάτευση; 
Τι αποκομίσαμε από τις δήθεν ατέρμονες συζητήσεις οι οποίες γινόταν στο όνομα (και υπέρ) του λαού; Τι κέρδισαν οι παραγωγικές τάξεις από τη δωδεκάμηνη και πλέον καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης; Η αβελτηρία της Κυβέρνησης γέννησε διεθνή αναξιοπιστία και όλο αυτό φέρνει νέα βάρη τα οποία μάλιστα (λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης) μας ζητούν να νομοθετήσουμε προληπτικά. Νέα βάρη που θα ήταν αχρείαστα αν η Κυβέρνηση είχε κινηθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.