Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Αποσύρθηκε η τροπολογία Ιγγλέζη για τα αναδρομικά των εκπαιδευτικών

Αποσύρθηκε η τροπολογία που είχε κατατεθεί από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και προέβλεπε να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης ημερήσιας κίνησης, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του επείγοντος. Η βουλευτής απέσυρε την τροπολογία, σήμερα το πρωί, προτού ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ρακή με Ελλάδα 14/2/2017 & 16-2-2017


Η Χαλκιδική ενισχυμένη από την αγορά του Βελγίου

Με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Χαλκιδικής ως ιδανικού, ποιοτικού και ασφαλούς προορισμού διακοπών, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην 59η διεθνή έκθεση τουρισμού Salon des Vacances των Βρυξελλών.
Στην έκθεση συμμετείχαν 800 περίπου εκθέτες από 50 προορισμούς, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, περί τις 120.000, μολονότι η έκθεση διήρκησε μία ημέρα λιγότερο σε σχέση με το 2016.
Το περίπτερο της Χαλκιδικής αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης των Tour Operator, μεγάλων τουριστικών οργανισμών, αξιωματούχων, φορέων του τουρισμού, δημοσιογράφων και εκατοντάδων επισκεπτών όπου ενημερώνονταν για την Χαλκιδική.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


H Διεύθυνση Π.Ε Χαλκιδικής για την τροπολογία της Ιγγλέζη

Αναφορικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στις 08/02/2017 και αφορά ρύθμιση για πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης και οδοιπορικών των  εκπαιδευτικών, η Διεύθυνση Π.Ε Χαλκιδικής διευκρινίζει τα παρακάτω:
Η εν λόγω τροπολογία αφορά περίπου εβδομήντα (70) εκπαιδευτικούς της Δ.Π.Ε. Χαλκιδικής, εκ των οποίων οι δύο (2) έχουν αποσπαστεί σε Βουλευτικά γραφεία. 

Παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου παρουσιάζει, σε μια τελευταία παράσταση, την αστυνομική κωμωδία του Jack Sharkey "Black out" στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας, το Σάββατο, 11/2 και ώρα 8 μ.μ. 
Η σκηνοθεσία είναι του Ορέστη Τεάζη. 
Στον ήχο και στα φώτα: η Αρετή Φαρδογιάννη. 
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: