Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Δικαστικές περιπέτειες δημοτικών συμβούλων


Για ανάκριση στον εισαγγελέα Πολυγύρου θα παρουσιαστούν, αύριο 21/12/2016, 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι του πρώην Δήμου Ν. Μουδανιών κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.

Κατηγορούνται για διαγραφή χρεών ιδιωτών προς το Δήμο το 2006.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Σ’ ένα κατάμεστο θέατρο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Μια σεμνή, άρτια σε οργάνωση και πλούσια παράσταση, με ποικίλα ακούσματα και θεάματα.
Πήραμε μία έντονη γεύση από παράδοση με χορούς και τραγούδια, θέατρο και μοντέρνους Latin χορούς, ενώ με συγκίνηση και νοσταλγία περνούσαν από μπροστά μας εικόνες της πλούσιας δράσης του Συλλόγου από τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο Αριστοτέλης: Παιδεία, Πολιτισμός, Πολιτική Τι είπε ο Αριστοτέλης για την εκπαίδευση, την πολιτική, την εργασία

Την επικαιρότητα του λόγου και του έργου του Αριστοτέλη ανέδειξαν τα συμπεράσματα πανελλήνιου επιστημονικού συμποσίου που διοργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη από κοινού η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής.
Στο τριήμερο συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΜΣ το τριήμερο(18-20 /11) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της Unesco συμμετείχαν, μετά από πρόσκληση, Έλληνες Αριστοτελιστές μελετητές και ερευνητές, εκπρόσωποι της Ακαδημίας Αθηνών, (του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Φιλοσοφίας), και των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πατρών, Κρήτης και Βιέννης. 

Βινύλιο στον Πολύγυρο, Παρασκευή 23/12


Πολύγυρος! Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων…

Μια ακόμα δράση δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του δημοτικού οργάνωσε στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Μαθητές του 2ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου επιδόθηκαν σήμερα στη ζωγραφική, το κολάζ, την κατασκευή με πυλό διακοσμητικών, το κόσμημα και γνώρισαν την τέχνη της αγιογραφίας με τη βοήθεια του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο.