Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Πολύγυρος, Άρση βαρών-Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Οι προσπάθειες των προσφύγων

Το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων του Πολύγυρου και των αθλητών της Αρσης Βαρών γνώρισαν οι πρόσφυγες που αγωνίστηκαν, εκτός συναγωνισμού, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών που διεξάγεται στον Πολύγυρο.

Οι Καμολαντίν Μομπαρακζάντα, Μοχάμαντ Ρεζά Χουσεϊνί (Αφγανιστάν), Ραμαντά Ρότζερς (Σιέρα Λεόνε) και Ντούμπια Σέκομ (Μάλι) είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πλειστηριασμοί

Έστησαν δικό τους «γραφείο πρωθυπουργού» -Περίμεναν τον Τσίπρα με «θεατρικό» [εικόνες & βίντεο]

Το δικό τους «γραφείο πρωθυπουργού» στη Θεσσαλονίκη έστησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Περιμένοντας τον Αλέξη Τσίπρα, που θα εγκαινίαζε το πραγματικό γραφείο του πρωθυπουργού, τα μέλη της ΛΑΕ έστησαν ένα «θεατρικό». Είχαν στήσει τραπέζι, με τη φωτογραφία του κ. Τσίπρα πάνω σε αυτή, ενώ υποδέχονταν «άνεργους», «συνταξιούχους», «απλήρωτους», οι οποίοι κρατούσαν ένα πιάτο στο χέρι, το οποίο κατέληγε όμως στο καλάθι των αχρήστων.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Δωρεάν προληπτικός έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας-Σπιρομέτρηση στο Κ.Α.Π.Η Ολύνθου

Μεγάλη η συμμετοχή των μελών του Κ.Α.Π.Η. Ολύνθου στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού έλεγχου αναπνευστικής λειτουργίας-Σπιρομέτρηση που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Οι ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα όσους εξετάστηκαν για τα ευρήματα του ελέγχου. Στις περιπτώσεις μάλιστα, που διαπιστώθηκαν προβλήματα δόθηκαν παραπεμπτικά για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο ή και σχετική αγωγή. Παράλληλα έγιναν συμβουλευτικές προτάσεις από τους πνευμονολόγους ιατρούς, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο με στόχο την πρόληψη.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Μετά την πρώτη απόφαση Σταθάκη για τις Σκουριές . . . τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά.

Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η παροιμία που επικαλέστηκε ο κος Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «ταιριάζει γάντι» στην περίπτωση. Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά.
Μετά την πρόσφατη απόφαση του κου Σταθάκη να εγκρίνει την αναθεώρηση της μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές και να ανάψει ουσιαστικά το πράσινο φως για την υλοποίηση του υποέργου Σκουριές, βγήκαν εκτός εαυτού οι απανταχού antigold, μεταξύ των οποίων και ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς. Δεν ανέμεναν τέτοια εξέλιξη. Δεν είχαν αξιολογήσει σωστά ούτε τη στάση του κου Σκουρλέτη, ο οποίος υπηρετούσε με ιδεοληπτικό τρόπο το Υπουργείο και τον είχαν υπερτιμήσει, ούτε τη στάση του κου Σταθάκη ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε τοποθετηθεί υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης και τον είχαν υποτιμήσει.

ΚΚΕ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Η ΚΕ του ΚΚΕ, με βαθιά θλίψη, αποχαιρετά μια θρυλική μορφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, την ΚΕ του ΚΚ Κούβας και σε όλο τον κουβανικό λαό. 
Ο Φιντέλ Κάστρο είχε γεννηθεί στο Μπιράν της Κούβας στις 13 Αυγούστου 1926 και είχε σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Από φοιτητής συμμετείχε στο επαναστατικό κίνημα ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα στην Κούβα, που είχε την ανοιχτή στήριξη και των ΗΠΑ.