Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Τα δίνει όλα ο Σταθάκης στην «Ελληνικός Χρυσός» -Αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση μετά την απομάκρυνση Σκουρλέτη

Η αλλαγή ηγεσίας στο υπ. Περιβάλλοντος αποτέλεσε το έναυσμα για την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης έναντι της «Ελληνικός Χρυσός» και την επένδυσης στις Σκουριές.
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης έβαλε την υπογραφή του και έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού, εγκρίνοντας το τροποποιητικό προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης της εταιρείας.
Η συγκεκριμένη αίτηση της εταιρείας είχε υποβληθεί από πέρυσι τον Μάιο στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ για την έγκριση του συμπληρωματικού -τροποποιητικού τεύχους και παρέμενε στα συρτάρια του προκατόχου του κ.Σταθάκη, Πάνου Σκουρλέτη.

Τροποποιείται με έγκριση του ΣΤΑΘΑΚΗ η τεχνική μελέτη για την «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής

ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ. - ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. - ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Γιατί έγινε αυτό που φοβόμασταν σαν κίνημα SOS HALKIDIKI; Ποιες υπόγειες διασυνδέσεις ακολουθήθηκαν; Γιατί υποψιαζόμασταν ότι ο Σταθάκης κάποια στιγμήν θα αναλάβει να καθαρίσει για λογαριασμό της εταιρίας; Γιατί υπερίσχυσε ο Σταθάκης, από τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των κατοίκων της Χαλκιδικής; Από που άντλησε αυτή τη δύναμη; Γιατί να καταστραφούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, γιατί να καταστραφεί ανεπανόρθωτα η φύση και όλη η οικονομία τη, γιατί να θεριέψουν οι θανατηφόρες ασθένειες, γιατί να υπάρχουν δισεκατομμύρια τόνοι τοξικών αποβλήτων πάνω σε σεισμικό ρήγμα; 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙς ΧΩΡΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
ΕΝΑΣ (ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;) ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο κος Θεοδωρακόπουλος στη συνέντευξή του έθεσε τους άρχοντες, εθνικούς και τοπικούς, προ των ευθυνών τους.

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Την Τρίτη το βράδυ παρακολουθήσαμε στο περιφερειακό κανάλι ATLAS TV την συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κου Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, η οποία ήταν μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα στο Δήμο Αριστοτέλη. Για όσους την παρακολούθησαν με προσοχή, η εντύπωση είναι κοινή. Η βούληση του επενδυτή είναι να υλοποιήσει την επένδυση, το ταχύτερο δυνατό, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το ελληνικό δημόσιο, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.

Μαγική βραδιά με το γυναικείο φωνητικό σύνολο « Θαμυριάδες» στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Μάγεψαν με τις φωνές τους το κοινό οι «Θαμυριάδες» με την μαέστρο τους κ. Μαρία Παπαγεωργίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπου στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στον τομέα του πολιτισμού, ερμήνευσαν ύμνους και σημαντικά έργα ελλήνων και ξένων συνθετών.