Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο και επίσκεψη προέδρου ΗΠΑ

«Η γη είναι δική μας».
Λέξεις. Σ’ ένα απ’ τα πανό του εξεγερμένου Πολυτεχνείου. Ανυπότακτοι Μεγαρίτες τις κουβάλησαν μέχρι εκεί μέσα απ’ τους αιώνες. 
Στέκουμε μπρος σ’ όμοια κενά μ’ εκείνα που οι λέξεις ήρθαν τότε, μέσα τους να γεννήσουν. Κενά αλλιώτικα στις όψεις, μάλλον σκοτεινότερα με την έννοια όσων άστρων χάθηκαν και λείπουν τώρα που τα λαμπιόνια της εξαγορασμένης νυχτιάς βραχυκυκλώνουν. 
Γι’ αυτό τις ίδιες λέξεις ξανακουβάλησαν ανυπότακτοι Χαλκιδικιώτες στις μέρες μας, θυμίζοντας την αιώνια πορεία, το αιώνιο χρέος. 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ένα ακόμη πυροτέχνημα Σκουρλέτη πριν τον ανασχηματισμό και μετά . . . Σταθάκης ή και πάλι ΣτΕ.

Του Αθ. Γ. Καρίνα
Σαν να μην πέρασε μία μέρα, από τον Αύγουστο του 2015, όταν παραμονές προκήρυξης των εθνικών εκλογών, ο κος Σκουρλέτης είχε αποφασίσει τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., στη ΒΑ Χαλκιδική. Μία απόφαση που κρίθηκε στο ΣτΕ και ακυρώθηκε, περίπου οκτώ μήνες μετά. Έτσι και τώρα. Παραμονές της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, ο κος Σκουρλέτης πρωταγωνιστεί και πάλι με μία αμφιλεγόμενη απόφαση πυροτέχνημα, η οποία, όπως τότε, παγώνει εν μέρει την πρόοδο των εργασιών υλοποίησης της μεγαλύτερης άμεσης επένδυσης στη χώρα και είναι ερωτηματικό το εάν θα γίνει και πάλι προσφυγή στο ΣτΕ ή εάν η εν λόγω απόφαση θα προσβληθεί με τις δέουσες διοικητικές ενέργειες.

Πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαλκιδικής


Ημερίδα Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής


Αλληλεγγύη από τις Σκουριές στο Standing Rock

Προς τους περήφανους άνδρες και γυναίκες του αγώνα στο Standing Rock,
εμείς, οι άνδρες και γυναίκες του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, Ελλάδα, σας μεταφέρουμε τον βαθύ σεβασμό μας και την ειλικρινή μας αλληλλεγγύη. Στεκόμαστε πλάι σας στον αγώνα σας για γη, νερό, και ελευθερία. Για χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην απληστία εταιρειών που θέλουν να μετατρέψουν τα αρχέγονα δάση μας σε δεξαμενές αποβλήτων, να στραγγίξουν το νερό από τα βουνά μας και να δηλητηριάσουν τα ποτάμια μας, και να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα ίδια μας τα χωριά.