Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Ο Χαλκιδικιώτης Στέργιος Πιτσιόρλας στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:
Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες της πορεία στις Σκουριές στις 21/10/2012

Στις 21 Οκτωβρίου 2012, μια διαδήλωση περισσότερων από 2.500 ανθρώπων διέσχισε 8 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος του Κακάβου, μέχρι τις Σκουριές. Τους περίμενε μια μαινόμενη στρατιά πάνοπλων αστυνομικών, παραφωνία μέσα στο αρχέγονο δάσος, με εντολές να τους διαλύσουν. Εξαπέλυσαν μια επίθεση απίστευτης βίας στους διαδηλωτές, με ανθρωποκυνηγητό χιλιομέτρων, ξυλοδαρμούς, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στο δάσος, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και τραυματίζοντας ανθρώπους, χωρίς να τους έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή. Με λύσσα που δεν δικαιολογείται με την κοινή λογική – και που σόκαρε ακόμη και κάποιους αστυνομικούς – οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους, κακοποίησαν συλληφθέντες, και επιτέθηκαν επανειλημμένα σε διαδηλωτές ενόσω υποχωρούσαν. Μέχρι σήμερα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση ή άλλη διοικητική πράξη δεν έδωσε εξηγήσεις και δε βρήκε κανέναν υπεύθυνο να λογοδοτήσει για την εγκληματική αυτή απόπειρα τρομοκράτησης του κινήματος. 

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, Συμμετοχή του Μικτού τμήματος Χαλκιδικής στην 6η Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση".

 "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση".
6η Παγκρήτια Έκθεση 
Θεσσαλονίκη Δ.Ε.Θ. Περίπτερο 12
Για 7 ημέρες  από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως Κυριακή 6 Νοεμβρίου, 
από τις 10:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ,

θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε αγνά Κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια - αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης. 

6-11-2016 στα Βράσταμα: "Έτσι & αλλιώς"