Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ετήσιος απολογισμός μείζονος μειοψηφίας Δήμου Σιθωνίας


Αποκάλυψε τα σχέδιά της μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue ...

...αφού ο Κούλης παίρνει 42% γιατί όχι και η Τζούλια...

Το έτος 2263 θα αποπληρωθούν τα δάνεια της ΝΔ.

Ένα επεισόδιο στις μέρες της απελευθέρωσης του 1912 στην Ιερισσό

Έρευνα- σχολιασμός: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ 
Στην εφημερίδα “Φωνή της Χαλκιδικής”, αριθ. φύλ. 597, της 1 Νοεμβρίου του 1964, σ. 3, ο Δημήτριος Ι. Τερτιλίνης[i] μας σώζει ένα περιστατικό που εξελίχθηκε στην Ιερισσό τις τελευταίες μέρες πριν την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους.
«ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1912
«Πῶς ἔπεσε ἡ Θεσσαλονίκη δυό φορές»
Ξημέρωνε ἡ 20 Ὀκτωβρίου 1912 καὶ ὅλοι οἱ κάτοικοι τοῦ χωριοῦ εἶχαν κατεβῆ στήν πλατεῖα, στό παζάρι νά μάθουν τὰ πολεμικὰ νέα. Ὅλοι περήμεναν μὲ λαχτάρα ν’ ἀκούσουν τὴν μεγάλη εἴδησι, τὴν πτῶσι τῆς Θεσσαλονίκης καὶ τὴν εἴσοδο τοῦ νικηφόρου Ἑλληνικοῦ Στρατοῦ στήν πόλι τοῦ Πολιούχου Ἁγίου Δημητρίου.

Θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου Ν.Μουδανιών "Απάμεια"


Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες με το ΚΑΥΤΟ θέμα της ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, της «ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», όπου «χώρα ποτέ» ισούται με το ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΣ.
Τρομακτικά απλά τα πράγματα, ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία, γιατί η ιδιωτική, τα πάει καλά, και μάλιστα με την βοήθεια των κατά καιρούς κυβερνήσεων οι οποίες φρόντισαν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφήνοντας στο έλεος Του Θεού τους «ασφαλισμένους», τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.

Ομιλία με θέμα: Αφανείς Αγιορείτες Μακεδονομάχοι


Επίσκεψη εκπροσώπων των αυτοχθόνων του Αμαζονίου και της Συμμαχίας για το Κλίμα στις Σκουριές και στο Δήμο Αριστοτέλη

Η ενημέρωση για την καταστροφή που συντελείται στις Σκουριές έχει από πολύ καιρό ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και έχει γίνει γνωστό μέχρι και στον Αμαζόνιο, τον πνεύμονα της Γης, που καταστρέφεται συστηματικά, εκτός από την εκτεταμένη υλοτομία, και από εξορυκτικές δραστηριότητες πολλών εταιρειών. Εκπρόσωποι των αυτοχθόνων του Αμαζονίου και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Δήμων «Συμμαχία για το Κλίμα» που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, θέλησαν να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στις Σκουριές και εξέφρασαν στο Δήμο Αριστοτέλη αυτή τους την επιθυμία, η οποία και πραγματοποιήθηκε.

Οι υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής!!!

ΦΩΤΟ από sithonianews.blogspot.gr
Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής:
"Η παρουσία της βουλευτού της «Χρυσής Αυγής» στην κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στον Πολύγυρο, παρουσία μάλιστα – και δίπλα στον βουλευτή της ΝΔ, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και τον δήμαρχο Πολυγύρου, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση στα αισθήματα του λαού μας που αυτήν την μέρα τιμά τους ήρωες του στον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού.
Η αποδοχή – και μάλιστα στον συγκεκριμένο εορτασμό – των σύγχρονων ομοϊδεατών των κατακτητών μας, από εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου  και ακόμα χειρότερα, η πρόσκληση τους από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όλοι στελέχη της ΝΔ) είναι το ίδιο προκλητική αλλά και επικίνδυνη για την δημοκρατία και τον λαό μας.
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής"
Άξιος ο "μισθός" των νεογερμανοτσολιάδων! 
Ξέχασαν ή δεν πρόσεξαν ότι στην εκδήλωση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης! 

2 Νοεμβρίου: Τα Ελευθέρια της Χαλκιδικής


 Η 2α Νοεμβρίου είναι η σημαντικότερη ημερομηνία στη νεότερη ιστορία της Χαλκιδικής. Ο λόγος; Είναι η επέτειος της 2ας Νοεμβρίου του 1912, όταν ο Ελληνικός Στρατός έφερε επίσημα την απελευθέρωση στον τόπο μας.
Υπενθυμίζουμε σύντομα τα σχετικά γεγονότα: Μετά την παράδοση της Θεσσαλονίκης στον επελαύνοντα Ελληνικό Στρατό, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο στρατός μας ενήργησε ταχέως για την κατάληψη όσον το δυνατόν μεγαλύτερης έκτασης της ενδοχώρας, καθώς και οι, σύμμαχοι τότε, Βούλγαροι, ιδιαίτερα μετά την απώλεια της Θεσσαλονίκης, επιδίωκαν το ίδιο. Ο δ/τής λοιπόν της 7ης Μεραρχίας Σωτίλης, εκτελών διαταγή του Αρχιστρατήγου, δίνει εντολή στον δ/τή του 1ου Ανεξάρτητου Τάγματος Κρητών, Γεώργιο Π. Κολοκοτρώνη, να οδεύσει προς τη Χαλκιδική, να την καταλάβει ολόκληρη και μαζί το Άγιον Όρος, το οποίο εποφθαλμιούσαν οι Βούλγαροι, ως σημαντικό συμβολικό στόχο.