Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Μέσα σε όλες τις προβλέψεις

Ορμύλια 19&20/8/2016: 5ο Αντάμωμα Μουσικών Καλλιτεχνών


Θέμα της Χαλκιδικής


"ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ" στη Νικήτη και στη Βουρβουρού

Η βραδιά ποίησης και μουσικής με τίτλο «Πανσέληνος Έρωτας» διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με αφορμή την αυγουστιάκη πανσέληνο από το Γυμνάσιο Νικήτης, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας.
Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Νικήτη, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 20.30, στον αύλειο χώρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης και η δεύτερη στη Βουρβουρού, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 20.30.
Ποίηση διαβάζουν
Κοσμάς Φοντούκης,Έφη Δρόσου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Άννα Ζήση
Τραγούδι
Άννα Ζήση, Μαρία Φραγκούλη, Δέσποινα Σκέντου
Μουσική παίζουν
Δέσποινα Σκέντου (βιολί), Γιώργος Κοκκινάκης (πιάνο), Μάριος Μακρής (κιθάρα) και Γιάννης Καρακαλπακίδης (κιθάρα).

Λογαριασμός κοινωνικής δικτύωσης Facebook Δήμου Αριστοτέλη

Ενημερώνουμε τους χρήστες κοινωνικής δικτύωσης facebook ότι ο επίσημος λογαριασμός του Δήμου Αριστοτέλη "Δήμος Αριστοτέλη" καθώς και η σελίδα "Municipality of Aristotle" έχουν μπλοκαριστεί και δεν εμφανίζονται. 
Οποιαδήποτε άλλος χρήστης με την ίδια ή παρόμοια επωνυμία δεν εκφράζει τον επίσημο λογαριασμό δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη. Γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και την ομάδα διαχείρισης της Facebook για την επίλυση του προβλήματος.

Pasir ..on the waves


ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μέσα στη χαρά, και στις στιγμές υπερηφάνειας που μας χαρίζουν οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται μια πίκρα, που θα έπρεπε να κάνει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες να αναρωτηθούν πολλά, να αναρωτηθούν μέχρι πότε σε αυτή τη χώρα θα θρηνούμε για εκείνους που πέφτουν «εν ώρα καθήκοντος»….

Περίμενα να περάσουν μερικές μέρες για να γράψω αυτό το χρονογράφημα, και πιστέψτε με, είμαι τόσο μπερδεμένος, αλλά και οργισμένος, γιατί βλέπετε, έχω την τύχη και εγώ, να γνωρίζω πράγματα «εκ των εσω» για το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος μήκους 24 χλμ. «Ξε Σκουριά Ζω» στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

Ο Αθλητισμός και το περιβάλλον ως έννοιες και κυρίως αξίες συνιστούν άξονες στήριξης της παγκόσμιας κοινωνίας αλλά και της προοπτικής μιας βιώσιμης ανάπτυξης για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, προκηρύσσουν τον 4ο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 24 χλμ. με την ονομασία «Ξε Σκουριά Ζω» στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.
Η διοργάνωση έχει σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της σοβαρής απειλής που υφίσταται το βουνό από την επιφανειακή εξόρυξη χρυσού-χαλκού, απαξιώνοντάς το ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα. 
Παράλληλα, την ίδια μέρα διοργανώνεται ο 4ος Λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ. γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΕΤΕΙΝΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ Συνέλληνες, ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, αυτό που ΟΛΟΙ παρακαλούσαμε να γίνει, ΑΥΤΟ, που, ΘΑ «πατάξει» (λέμε τώρα) την φοροδιαφυγή, που θα βγάλει στο φως ΟΛΑ τα κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των Ελλήνων….
Τώρα, μετά από το E – FOOD, έρχεται και το Ε – ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ! Ελάτε να πάρετε, ΕΧΩ!!!!!!!!
Αυτό είναι ρε παιδί μου, οι οικονομικοί «φωστήρες» μας, κάνοντας το κέφι των αφεντικών της χώρας, αποφάσισαν να κάνουν μια «απογραφή», για να ξέρουν τα αφεντικά τι ακριβώς υπάρχει στο μαγαζί τους.

Εγκαίνια της έκθεσης "Ταξιδεύοντας στην Αν.Μεσόγειο" του Θ.Κορρέ

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο» μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ιωάννη Τζίτζιο στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στην παραλία της Νικήτης.
korres1.jpg
Πρόκειται για ένα νέο χώρο πολιτισμού που παραχώρησε ο Γεωργικός Συνεταιρισμός Νικήτης και συντηρήθηκε και με τη συνδρομή των επαγγελματιών της Νικήτης.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Και ενώ στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ το καλοκαίρι τελειώνει, και μαζί μ’ αυτό και τα «μπάνια του λαού της», έρχονται, δηλαδή τι έρχονται, ΗΡΘΑΝ οι νέες λυπητερές για τον λαό που ακούν στο όνομα ΕΝΦΙΑ, και λοιπά χαράτσια, και μαζί με αυτά, ο δυσκολότερος, και ποιο εφιαλτικός χειμώνας των τελευταίων χρόνων.
Βέβαια, όλα αυτά οι «ιθαγενείς» αυτής της … Φανταστικής χώρας δεν τα δίνουν σημασία, διότι σημασία ΔΕΝ έχει το αύριο, αλλά το σήμερα, το τώρα. Για το αύριο, ας έρθει πρώτα, και ΘΑ δούμε τι θα κάνουμε.