Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων Made in Greece

Το Φεστιβάλ Made In Greece διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, από τις 23 έως τις 31 Ιουλίου  2016, στην παραλία της Νικήτης στην Χαλκιδική υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
Στόχος  του φεστιβάλ Made in Greece, είναι η στήριξη και προβολή των Ελλήνων βιοτεχνών,  χειροτεχνών και παραγωγών, στις ιδιαίτερα δύσκολες ώρες που περνούν λόγω της αυξημένης ύφεσης, η τόνωση των ελληνικών επιχειρήσεων, η προώθηση, η παρουσίαση και η διαφήμιση στο ευρύ κοινό, των ελληνικών  προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την προσπάθεια μεταστροφής του καταναλωτικού κοινού σε προϊόντα της ελληνικής γης, δίνοντας έτσι την δυνατότητα της ανάπτυξης της πρωτογενούς Ελληνικής παραγωγής και οικονομίας. 

«Περπατώντας στα μουσικά μονοπάτια του φεγγαριού»

Ο Δήμος Σιθωνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 και ώρα 22.00, στο γραφικό λιμάνι του Όρμου Παναγίας Αγίου Νικολάου μουσική εκδήλωση με τίτλο : 
«Περπατώντας στα μουσικά μονοπάτια του φεγγαριού» παρέα με τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου και άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών. 
Η εκδήλωση αποτελεί φόρο τιμής στην καλλιτεχνική προσφορά του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου.
Στο μουσικό αυτό ταξίδι, παρέα με την πανσέληνο του Ιουλίου, θα μας «οδηγήσουν» οι ερμηνευτές: Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΦΥΛΙΔΗΣ και Ε .ΦΩΤΙΑΔΟΥ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΕΟΠΥΥ

Τελικά Συνέλληνες, έχασα και εγώ το λογαριασμό του αριθμού των χρονογραφημάτων μου για τον «ΑΜΑΡΤΩΛΟ Ε.Ο.Π.Υ.Υ», τον (κατά τα άλλα) Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (το ξαναείπα, από τίτλους σε αυτή τη χώρα καλά πάμε, αλλά άλλο οι τίτλοι, άλλο η πραγματικότητα), και το ΘΕΜΑ είναι ανεξάντλητο, αφού ΟΛΟΙ μέχρι και σήμερα που είναι «αρμόδιοι» είναι ποιο ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.
Οι…. «παλιοί», έβαλαν υπογραφές που τον καταχρέωσαν, οι «νέοι» συνεχίζουν τις παλιές τακτικές, και το αποτέλεσμα;
Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ να χρωστά ΠΑΝΤΟΥ, και φυσικά, αυτά που χρωστά, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ, με τις όποιες συνέπειες επιφέρει η …. «πιστολιά» αυτή για την υγεία της χώρας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ

Καλοκαίρι, και μέσα σε όλα τα άλλα καλό θα είναι να ασχοληθούμε λίγο με τα παιδιά μας, και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα, μήπως και δούμε τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ σαν γονείς στραβά.
Βλέπουμε όλοι πως η πόλη μας (και όχι μόνον αυτή) έχει γεμίσει με κοπάδια από «αδέσποτα» σκυλιά και γατιά, και εκτός του ότι ο Δήμος στην περίπτωση των ζώων αυτών λάμπει δια της απουσίας του όπως ΟΛΟΙ οι δήμοι της χώρας, με εξαίρεση κάποιες στειρώσεις που κάνει στα αδέσποτα και μετά τα ξανααμολάει στους δρόμους, ΕΜΕΙΣ σαν πολίτες που για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους φέρουμε μεγάλο μέρος της ευθύνης της Αύξησης των αδέσποτων, τόσο με την αδιαφορία μας όσο και με τις πράξεις μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Η εφημερία αποτελεί υποχρεωτική και τακτικώς παρεχόμενη  ανά μήνα υπερωριακή εργασία για όλες τις ειδικότητες και όλες τις βαθμίδες ιατρών ΕΣΥ και αμείβεται ως υπερωριακή εργασία.
Την τελευταία πενταετία λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού  προκειμένου το Νοσοκομείου Πολυγύρου να λειτουργεί  σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση, οι ιατροί πραγματοποιούν, με υπευθυνότητα, κάθε μήνα πρόσθετες εφημερίες, μετά από σχετικές αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου, ΔΣ του ΓΝΧ και της Διοίκησης της 4ης ΥΠΕ. Οι επιπρόσθετες αυτές εφημερίες αποζημιώνονται μερικώς από  ίδια έσοδα του Νοσοκομείου, που οφείλει ήδη στους ιατρούς από τον Αύγουστο 2014 έως και το Φεβρουάριο 2016,  227.850 ευρώ. Το συνολικό οφειλόμενο ποσό από το 2011 έως σήμερα είναι 798.000 ευρώ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από το Σύλλογο Νέων Νέας Τρίγλιας

Ο Σύλλογος Νέων Νέας Τρίγλιας σας προσκαλεί στα «Πολιτιστικά Ταξίδια 2016» που διοργανώνει για την γιορτή της Αγίας Παρασκευής. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 26 Ιουλίου. Ώρα έναρξης προγράμματος 9:15 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής, στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Είσοδος ελεύθερη όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.

Σημαντική παρουσία του Δήμου Αριστοτέλη στις εκδηλώσεις για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη στο Ηρώδειο και στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι σημαντικές εκδηλώσεις στην Αθήνα στις οποίες έλαβε μέρος ο Δήμος Αριστοτέλη, για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη 2016-2017, από αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.
Ο Δήμος Αριστοτέλη είχε έντονη παρουσία και συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία που έγινε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 9 Ιουλίου 2016, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας με τίτλο «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» για το έργο του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από τις 9 ως τις 15 Ιουλίου, με τη συμμετοχή πλέον των 3.000 συνέδρων, καθηγητών, επιστημόνων και μελετητών του έργου μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.

«Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» στον Δήμο Αριστοτέλη

Μια γιορτή γεύσεων, αγνών προϊόντων, παραγωγών και παράδοσης ξεκινά την Πέμπτη 21/7/2016 στη παραλία της Ιερισσού, του δήμου Αριστοτέλη. Πρόκειται για τις «Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» και τη «2η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων», που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού του Έτους Αριστοτέλη, με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 2016


Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής - Παλαιόκαστρο


Tiverious 20/7 - Πολύγυρος


Στις κάβες της Γερακινής 2016

Στο ΚΛΕΙΣΤΟ θέατρο Πολυγύρου η «Ερωφίλη»Από το Φεστιβάλ Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 παράσταση «Ερωφίλη» από το Θέατρο ΑΙΧΜΗ θα πραγματοποιηθεί στο ΚΛΕΙΣΤΟ Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και όχι στο Ανοιχτό Θέατρο λόγω επικράτησης στην περιοχή μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

ΝΟΔΕ κατά Ιγγλέζη

Πληροφορούμαστε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι με πολύ μικρή απήχηση και επιτυχία διοργανώνονται και πραγματοποιούνται στο νομό επισκέψεις και εκδηλώσεις υποσχεσιολογίας από κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή την κυρία Ιγγλέζη. Μετά την τεράστια επιτυχία της κυρίας βουλευτού να διχάσει-με τρομερές κοινωνικοοικονομικές συνέπιες-τις μικρές τοπικές κοινωνίες του δήμου Αριστοτέλη, εξασφαλίζοντας έτσι την εκλογιμότητα της, τώρα επιχειρεί με απόλυτη αυτογνωσία, «τεχνογνωσία» και χωρίς ίχνος ντροπής να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα και στους υπόλοιπους δήμους της Χαλκιδικής.

Pasir ... on the waves - Παραλία Καλυβών


Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Η Ενωτική κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου, στο πλαίσιο των περιοδειών της στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου, επισκέφτηκε την Μεταμόρφωση. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη απο τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσο Κανταρά, τον δημοτικό σύμβουλο Αργύρη Τσινά και τον σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας Γαλάτιστας Βασίλη Μαλάκο, συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της Μεταμόρφωσης, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.