Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η τελετή λήξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τον Αριστοτέλη, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο και προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 18.00.
Στην εκδήλωση, τα δύο χορευτικά σχήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης» και το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση της χοροδιδασκάλας κας Έφης Κελιαφάνου, θα παρουσιάσουν στους συνέδρους ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της χορευτικής και μουσικής παράδοσης του τόπου μας.

Ερώτηση Γ. Βαγιωνά για το Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την κατάρρευση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με απλήρωτες εφημερίες ιατρικού προσωπικού και πλήρη υποστελέχωσή του, στην κορύφωση των τουριστικών ροών στο Νομό, υπέβαλε ο βουλευτής Ν. Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, μετά από σχετικές καταγγελίες της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής.

Το κείμενο της ερώτησης:

Αποτελέσματα εκλογών Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


Μετα τη πιστοποίηση των αποτελεσμάτων απο τη Επιτροπη Καταστατικου και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ  για τις εκλογες των Νομαρχιακών  και Δημοτικών Οργανώσεων  που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου η σύνθεση των  νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικης ειναι η εξής:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ εκλέγονται :

Χαλκιδική: Κατάσχεση της μεγαλύτερης έως σήμερα ποσότητας παράνομων φυτοφαρμάκων

Τη μεγαλύτερη έως σήμερα ποσότητα παράνομων φυτοφαρμάκων κατέσχεσαν οι αρμόδιες αρχές σε χωριό της Χαλκιδικής. Ήδη, σχηματίζεται δικογραφία και κινείται η διαδικασία για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος του κυκλώματος λαθρεμπορίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης φυτοφαρμάκων στη χώρα, δεν περιορίζεται

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. εγκατέστησε, λειτουργεί και αναπτύσσει σύστημα παρακολούθησης των κρίσιμων περιβαλλοντικών παραμέτρων. Η Δήμος απουσιάζει ! ! !

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών όρων που διέπουν την υλοποίηση και λειτουργία της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί σύστημα παρακολούθησης των κρίσιμων περιβαλλοντικών παραμέτρων (ατμοσφαιρικού αέρα και νερών). Το εν λόγω σύστημα συνίσταται από τρεις αυτόματες μονάδες καταγραφής σε κάθε έναν από τους επτά μεταλλευτικούς οικισμούς (Στρατώνι, Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Στάγειρα, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Μεγ. Παναγία) και συγκρινόμενο με άλλα εθνικά δίκτυα μπορεί ευχερώς να χαρακτηριστεί ως πυκνότερο και μεγαλύτερο.

Παρέμβαση Ε.Καρανάσιου για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που προγραμματίζει η Ν.Δ.

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που προγραμματίζει η Ν.Δ.
Με τίτλο «Κανένας στο περιθώριο», ο π. Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος παρουσίασε τις δράσεις της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα προωθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα, τονίζοντας πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος επισημαίνοντας πως θα εφαρμοστούν δράσεις οι οποίες έχουν δύο στόχους: να αναγνωρίζουν την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και να τις βοηθούν ουσιαστικά, ενώ τόνισε πως η δράση της ΝΔ θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Έτσι & αλλιώς, στα Βράσταμα


ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΑΡΤΕΣ

Τα λέγαμε, τα φωνάζαμε, αλλά πολλοί Συνέλληνες πετούσαν χαρταετό, και δεν έδιναν σημασία, προς μεγάλη χαρά των όποιων ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ και ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ.
Φωνάζαμε πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι πλέον ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ (τουλάχιστον) ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ, και αυτό βάσει παλιού σχεδίου, και τα διάφορα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, γνωστά και μη εξαιρετέα, μας κατακεραύνωναν, η το επιχειρούσαν, με κραυγές λύκων, γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ.