Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ξεκίνησαν οι αναπλάσεις στον ιστορικό ιστό Πολυγύρου

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την ανάπλαση τόσο του Ιστορικού Ιστού Πολυγύρου όσο και άλλων περιοχών προ του 1923 στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ’23 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ».

Η παρέμβαση περιλαμβάνει πλακοστρώσεις στις εξής περιοχές:

Εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου στο ΕΠΑΛ Νικήτης

Τα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου στο χώρο του ΕΠΑΛ Νικήτης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στις 8 το απόγευμα, από το Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ιωάννη Τζίτζιο.
Ο νέος χώρος πολιτισμού θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί όλες τις δραστηριότητες του νέου ΕΠΑΛ Νικήτης αλλά και των τοπικών Συλλόγων.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε έναν χώρο δημιουργίας και πολιτισμού, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην περιοχή μας». 

" Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη"


ΟΤΑ και καθαριότητα…

του Απόστολου Πάνα*
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν οι ΟΤΑ της Χαλκιδικής ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αύξησης των επισκεπτών, και ταυτόχρονα με τη ραγδαία οικονομική επιδείνωση ως αποτέλεσμα της κρίσης είναι η καθαριότητα και η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με την κωμωδία σχέσεων του Βασίλη Τσικάρα, Ψάρι στα Χείλη και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ορμύλιας «Πολύτροπον» ανοίγει η αυλαία του 8ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.
21:30 «Ψάρι στα χείλη» από τον Θεατρικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Ορμύλιας «Πολύτροπον» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσούρη.
Πρόκειται για μία σύγχρονη κωμωδία σχέσεων από ένα Θεσσαλονικιό συγγραφέα, τον Βασίλη Τσικάρα. Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Σταμάτα την παρέλαση ρε!» που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οι ηθοποιοί του «Πολύτροπον», υπόσχονται να μας κάνουν και πάλι να γελάσουμε μέχρι δακρύων, με τη νέα τους παράσταση «Ψάρι στα χείλη». Παίζουν: Τζένη: Τζένη Θεοδώρου, Φώτης: Νίκος Δεληάγγελος, Αδιαφορία: Αλεξάνδρα Φωτιάδου, Ζήλια: Κατερίνα Καμαριώτου, Έρωτας: Δημήτρης Παρθενιώτης.

Tiverious 30/6, στον Πολύγυρο


Υγεία στη Β. Χαλκιδική

Χθες έχασε τη ζωή του από ανακοπή ένας νέος άνθρωπος 40 ετών στα Νέα Ρόδα. Μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε ιατρική φροντίδα ή έστω κάποιος που θα μπορούσε να χειριστεί έναν απινιδωτή.
Εν έτη 2016 το πλησιέστερο ασθενοφόρο βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών, αν φυσικά είναι διαθέσιμο και δεν είναι σε διακομιδή.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος και εφιστώ την προσοχή και την ευαισθησία στον κάθε αρμόδιο για την αποφυγή άλλων τέτοιον επεισοδίων!!!
Και όλα αυτά την ώρα που γιατροί μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά.
Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι για την περιοχή στην κρίση σας!!
Χατζησταματίου Ελευθερία