Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Ζωή: Ο Τσίπρας υλοποιεί κοινωνική γενοκτονία παριστάνοντας το θύμα

Με κοινωνική γενοκτονία παρομοίωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Η επικεφαλής της κίνησης «Πλεύση Ελευθερίας» υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση εφαρμόζει ακριβώς την ίδια πρακτική με την εξουσιοδότηση της 10ης Ιουλίου 2015: Τα δίνει όλα προκαταβολικά με κατεπείγουσα διαδ/σία, για να "εξαναγκαστεί" να δώσει ακόμη περισσότερα μετά».

Έρημος...

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεπερνάει πλέον κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες, απ’ όλη την Ελλάδα, να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια. 
Στήνουμε το δικό μας «αγροτικό μετερίζι» μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας.
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, με τους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, στον γενικό ξεσηκωμό, στην κοινή μάχη για μην περάσει το Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα σφαγιασμού του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν μαζι το τρίτο μνημόνιο.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ « ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ... ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ!!!»

« Ο Πολύγυρος μέσα από στιγμές και πρόσωπα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός, που ορίζουν κι αναδεικνύουν την πραγματική και ζωντανή ταυτότητά του μέσα στο χρόνο» είναι το αντικείμενο της Έκθεσης Φωτογραφίας «Αναμνήσεις...μιας πόλης!!!» την οποία διοργανώνει το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Στόχος της έκθεσης είναι να καταστήσει γνωστή και συνάμα να αναδείξει τη μακρόχρονη κι επίπονη προσπάθεια μιας ομάδας Πολυγυρινών με πρωτεργάτες τον Στέλιο Καραγιώρα και τον Σάκη Μπιλέτσιο, οι οποίοι μαζί με φίλους και συνεργάτες συνέλεξαν, περιέγραψαν με κατατοπιστικά σχόλια κι ανήρτησαν στη σελίδα του facebook «Παλιές φωτογραφίες του Πολυγύρου» περισσότερες από 170 φωτογραφίες προβάλλοντας γνωστές κι άγνωστες πτυχές της πόλης που ωστόσο είχαν μείνει στο περιθώριο της μνήμης. Τις λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην Έκθεση, επιμελήθηκε η φιλόλογος Μαρία Καραμπατάκη.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ πιάνο KAWAI

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Πωλείται καινούριο και αχρησιμοποίητο πιάνο KAWAI με το σκαμπό του.
Το πιάνο είναι αγορασμένο 2.800 € και πωλείται στην τιμή των 900,00 € !!!

Πληροφορίες: κ. Νίκος, τηλέφωνο: 6977 413 795, στον Πολύγυρο

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Πρόσκληση σε Βιβλιοπαρουσίαση

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμώντας το Μάη του ’36 διοργανώνει εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου «Η Εργατική Τάξη στην Ελλάδα». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Γιώργος Αλεξάτος, η πρώην βουλευτής της ΛΑΕ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και το μέλος της Γραμματείας της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης Ανέστης Ταρπάγκος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μάη, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις 7 το απόγευμα.

"Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών της «Μονάδας Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ»

Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων απο Βουλευτές της Νέας Δημοκρταίας με θέμα: "Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών της «Μονάδας Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ» Σκαραμαγκά στην Βούλα, την οποία συνυπόγραφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της ερώτησης:

Σε Κατάληψη των Δημαρχείων προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Σε Κατάληψη των Δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων σε ολόκληρη τη χώρα προχωρούν  σήμερα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ύστερα από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στην κατάθεση του Αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου που δρομολογεί η κυβέρνηση. Μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, καρατόμηση του εφάπαξ, ακόμη και επανυπολογισμό των συντάξεων είναι μερικές από τις εξοντωτικές διατάξεις του νομοσχεδίου-έκτρωμα που έχει μπει στην τελική ευθεία ψήφισής του από τη Βουλή.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - 12o ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου σας προσκαλεί στο 12ο Aντάμωμα Xορευτικών ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00 στον πεζόδρομο της πόλης. Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη, ανταμώνει και διασκεδάζει σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών, και γκάιντας! 
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι γύρω μας.. 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με πατινάδες των χορευτικών στους δρόμους της πόλης και θα καταλήξει και θα κορυφωθεί στον πεζόδρομο, όπου θα πραγματοποιηθεί γλέντι με τρεις παραδοσιακές ορχήστρες. Οι χορευτές θα φιλοξενηθούν με προσφορά φαγητού και κρασιού από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου. 

Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς την Κυριακή 8/5 στις 10:30 μπροστά στο δημαρχείο Πολυγύρου.