Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Εργατική Πρωτομαγιά στον Πολύγυρο

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 ΜΑΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Το συνδικάτο οικοδόμων Νομού Χαλκιδικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους νέους, τις γυναίκες, τους αγρότες, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους εργαζόμενους που με τον αγώνα και τη θυσία τους κατέκτησαν τα δικαιώματα, που τα τελευταία χρόνια το καπιταλιστικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό κατακρεουργούν.

Χαλαζόπτωση στον Πολύγυρο

Ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου

Με αφορμή την παραπληροφόρηση και τις ανυπόστατες διαδόσεις, που αφορούν τη φετινή υποβολή δηλώσεων για το Ο.Σ.Δ.Ε. είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για τα παρακάτω:

1. Λόγω της εμπειρίας και της αποδεδειγμένης ικανότητάς της, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου – Α.Σ. είναι πιστοποιημένος φορέας Β βαθμού με αρμοδιότητα, εκτός των άλλων, και ελέγχου των λαθών των δηλώσεων που θα υποβληθούν από κάθε φορέα.
2. Το κόστος απ’ ευθείας υποβολής δήλωσης στους φορείς Β βαθμού περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες από αυτούς τους φορείς ενέργειες (διορθώσεις, μεταβολές, χορήγηση αντιγράφων κ.λ.π.) οι οποίες πιθανόν να χρειαστούν μέχρι και το τέλος της διαδικασίας και την πληρωμή του δικαιούχου.

Tiverious στον Πολύγυρο

Ανάσταση στην Αρναία

Καγκελευτός χορός - Ιερισσός Χαλκιδικής (Μακεδονία)

Χορεύεται στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, από άνδρες και γυναίκες και αναπαριστά την σφαγή πάνω από 400 κατοίκων από τους Τούρκους. Ο περίφημος καγκελευτός χορός της Ιερισσού χορεύεται κάθε Τρίτη του Πάσχα στο Μαύρο Αλώνι της περιοχής (ονομάστηκε έτσι μετά την σφαγή) και αναπαριστά την σφαγή (αποκεφαλισμό) 400 Ιερισσιωτών από τους Τούρκους, σε διαταγή του Γιουσούφ Μπέη, κατά την επανάσταση του 1821. Το τραγούδι έχει αλληγορική σημασία, καθώς για πολλά χρόνια μετά, στη μνήμη των σφαγιασθέντων, ο χορός γινόταν παρουσία των Τούρκων, οι οποίοι δεν γνώριζαν τη σημασία του εθίμου.