Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Προσωπογραφία Αγωνιστών του 1821 από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών συμπεριέλαβε στις ιστορικές εκδόσεις της ένα νέο βιβλίο για τη Χαλκιδική. Το βιβλίο τιτλοφορείται "Προσωπογραφία Αγωνιστών του 1821 από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη" περιέχει τις βιογραφίες και τη δράση 1300 αγωνιστών της επανάστασης του 1821 από 63 χωριά και περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο διατίθεται στον βιβλιοπωλείο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Corso στον Πολύγυρο, 23-4-2016


Η Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας για ζητήματα προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής και του ελληνικού γάλακτος

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα «ζητήματα προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής και του ελληνικού γάλακτος» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κ. Μακεδονίας στις 19 Απρίλη 2016
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΚΜ,
Η αναδιάρθρωση του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας στην Ελλάδα, στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σφραγίστηκε από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, βασική πτυχή της οποίας αποτέλεσε η εφαρμογή του συστήματος των ποσοστώσεων.

Ιερισσός, Έκθεση ζωγραφικής


ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ... “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ”!...

Δραγασάκης,
Ότι χειρότερο είχε η Αριστερά και έχει η κυβέρνηση!
Και, μέσα σε όλη την παραφιλολογία περί “συμφωνίας” ή “διαφωνίας” των δανειστών και περί κλεισίματος ή όχι της περίφημης “αξιολόγησης”, να τος, πετιέται ο... Γ. Δραγασάκης και δηλώνει, αίφνης, ότι “τα μνημόνια ήταν λάθος”!!! 
Ναι, ο ίδιος Γ. Δραγασάκης που πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι φταίξαμε (εμείς οι αριστεροί), επειδή “δαιμονοποιήσαμε” τα μνημόνια”!!! 
Αντιμνημονιακός”, λοιπόν, τώρα ο Γ. Δραγασάκης!... 
Και το “δούλεμα”, από τα κυβερνητικά στελέχη, εξακολουθεί να πηγαίνει “σύννεφο”...

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που καταθέσανε οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: «Ενέργειες για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών» την οποία συνυπογράφει μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής  Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της ερώτησης:

ΑΜΕΑ ΝΟΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το θέμα της «νομοθεσίας» που αφορά τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, και την ταλαιπωρία που περνούν από την «ερμηνεία και εφαρμογή» των νόμων από τις διάφορες υπηρεσίες!

Όπως έχω ξαναγράψει, και μάλιστα πρόσφατα, όταν κάποιος περιμένει να περάσει από ΚΕΠΑ, υφίσταται κάποιες «καθυστερήσεις και διακοπές», όπως για παράδειγμα ο χρόνος αναμονής προκειμένου να περάσει επιτροπή, η διακοπή του επιδόματος η της αναπηρικής σύνταξης που παίρνει, η διακοπή της Ασφαλιστικής Ικανότητας, κλπ.