Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Βαλάντης Βορδός: Η μοναχική ποίηση της περιφέρειας

Ο Vilém Flusser[1] σημειώνει πως η «ποίηση είναι παραγωγή βιωματικών μοντέλων και χωρίς τέτοια μοντέλα δε θα μπορούσαμε σχεδόν τίποτα να αντιληφθούμε. Θα είχαμε αναισθητοποιηθεί και, εξαρτημένοι από τα εξασθενημένα μας ένστικτα, θα τρικλίζαμε αναγκαστικά, τυφλοί, κουφοί και χωρίς αισθήσεις. Οι ποιητές είναι τα αντιληπτικά μας όργανα. Βλέπουμε, ακούμε, γευόμαστε και οσφραινόμαστε βάση μοντέλων, με τα οποία μας εφοδιάζουν οι ποιητές. Ο κόσμος φαίνεται για μας διαμέσου αυτών των μοντέλων…». Η θέση τούτη του Flusser βρίσκει βαθύτατη ανταπόκριση στην ποίηση του Βαλάντη Βορδού («η ηλικία της παραδοχής», (.poema..) 2014).

Διακοπή νερού στον Πολύγυρο λόγω βλάβης

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως από απόψε στις 12.00 το βράδυ έως αύριο Τετάρτη 20-4-2016 στις 7.00 το πρωί και από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης του Πολυγύρου λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο.
Τα συνεργεία του Δήμου θα κάνουν ότι είναι δυνατό η βλάβη να αποκατασταθεί το γρηγορότερο.

Μαθητές από τον Πολύγυρο στο εικαστικό αφιέρωμα στον Ελύτη

- Ολοκληρώνεται το 3μηνο Πρόγραμμα Ζωγραφικής που υλοποιήθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
31 μαθητές του Δήμου Πολυγύρου που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ζωγραφικής «Η Τέχνη κοντά στο παιδί», επισκέφθηκαν μαζί με τη δασκάλα τους Καίτη Ζγέμπα, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, « Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Ζωγραφική»  με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή.

Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου στο Δήμο Σιθωνίας

aporr2.jpg
Υπογράφηκε σήμερα το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του ολοκαίνουριου απορριμματοφόρου οχήματος ανακύκλωσης μεταξύ του Δημάρχου Σιθωνίας και του εκπροσώπου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Το νέο απορριμματοφόρο είναι δωρεά της ΕΕΑΑ και θα ενισχύσει το στόλο των μηχανημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας και ιδιαίτερα τον τομέα της ανακύκλωσης, ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου που αυξάνεται ο πληθυσμός του Δήμου.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Α.Ο.Πολυγύρου: Δεν τα κατάφερε στην Καστοριά αλλά εξασφάλισε την παραμονή

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
 Στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής, η ομάδα μας αντιμετώπισε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς «Δημήτρης Διαμαντίδης» την ομώνυμη ομάδα.
Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω  στο 1ο δεκάλεπτο με σκορ 18-08.
Πολύ καλή εμφάνιση στο 2ο δεκάλεπτο μας έφερε πιο κοντα στο σκορ. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 34-30.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας βρέθηκε και μπροστά στο σκορ  αλλά μια επιθετική Καστοριά με 4 συνεχόμενα τρίποντα γύρισε το σκορ και βρέθηκε μπροστά  με 55-47.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη 71-54 επί του ΠΣ Ευκαρπίας συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής, ένα αποτέσμα που σήμανε και τον μαθηματικό υποβιβασμό της φιλοξενούμενης ομάδας. Η ομάδα μας έκανε καλό ξεκίνημα 14-2(8') αλλά στη συνέχεια οι κακές επιλογές στην επίθεση έφεραν το 22-24(18'). Από εκείνο το σημείο οι αθλητές μας έτρεξαν ένα σερί 19-0 για το 41-24(23') που σχετικά εύκολα το κρατήσαμε μέχρι το τελικό 71-54. 
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή 24/4(17.00) στον Λαγκαδά με τον τοπικό Ερμή που ελπίζει στη 3η θέση. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: