Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν 49 άτομα από τη δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη»

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη δημοτική Κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Πόλη» κοινοποίησαν 49 υποψήφιοι δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι ή απλά μέλη, καθώς διαφωνούν με επιλογές της Κίνησης το τελευταίο διάστημα.
Σε επιστολή που υπογράφουν τονίζουν πως η Κίνηση δεν αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης,

Κόλλησε το έργο Μουδανιά-Ποτίδαια, ταλαιπωρία και το φετινό καλοκαίρι!

Ένα βήμα πριν την έκπτωση ο εργολάβος στο κρίσιμο οδικό έργο της Χαλκιδικής. Με βραδείς ρυθμούς και το τμήμα Θέρμη-Αγία Αναστασία.
Η γνωστή ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και κυρίως στον άξονα Θεσσαλονίκη-Μουδανιά -Κασσάνδρα θα συνεχιστεί και στη φετινή θερινή περίοδο, ενώ ο ανάδοχος του έργου Μουδανιά - Ποτίδαια, η εταιρεία "Αθωνική Τεχνική", κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτη.

Καθάρματα ...

"Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα" 
Υπουργός Ναυτιλίας των τοκογλύφων και των πολυεθνικών.
Για να ικανοποιηθούν οι δανειστές πωλείται το λιμάνι. Όπως για τη δική τους ικανοποίηση προφανώς γίνονται όλα. Κόβονται μισθοί, συντάξεις, απολύονται άνθρωποι, μένουν άστεγοι, διαλύθηκε εντελώς η χώρα. Προς δική τους τέρψη τα σχολεία έμειναν χωρίς εκπαιδευτικούς, τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και φάρμακα.
Πράγματι για να ικανοποιηθούν οι δανειστές. Εκείνο που με τσαντίζει όμως ρε Δρίτσα, δεν είναι τα σαδιστικά και νοσηρά τους γούστα που ικανοποιούνται μόνο με την καταστροφή μιας χώρας την αρπαγή και τη λεηλασία.
Από καθάρματα δεν περιμένω τίποτα άλλο. Ούτε με τσαντίζει που κάνετε ότι ευχαριστεί αυτούς κι όχι ότι ικανοποιεί όσους σας ψήφισαν. Παλιοτόμαρα είστε κι εσείς.

Το μαγαζάκι του τρόμου

Σημαντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες της Χαλκιδικής στην Ιταλία

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε συνέχεια των Ιταλικών δημοσιογραφικών αποστολών που φιλοξένησε πέρσι, στο πλαίσιο της οργάνωσης προβολής του έτους Αριστοτέλη 2016 (2.400 χρόνια από τη γέννηση του) σε συνεργασία με τη RAI International και περιοδικό ARCHEO, καθώς και τη γαστρονομία της Χαλκιδικής σε συνεργασία με το περιοδικό Bell”europa, συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις προβολής του προορισμού στην Ιταλική αγορά.
Μία πολύ σημαντική νέα συνεργασία ξεκίνησε φέτος με το ιταλικό κανάλι Panorama TVWEB (http://www.panorama.it/panorama-tv/), και το αντίστοιχο περιοδικό του ομίλου TGcom24, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο.

Ν΄ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

6ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης
Το 6ο Πολιτικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης διεξάγεται σε ένα τοπίο ριζικά διαφορετικό από αυτό της περσινής χρονιάς. Η πρωτοτυπία της προσπάθειάς μας ούτως ή άλλως έχει να κάνει πως ξεκινήσαμε σχεδόν παράλληλα με την είσοδο της χώρας μας στην χειρότερη κοινωνική καταστροφή που γνώρισε μετά την μεταπολίτευση. Είμαστε κατά μια έννοια καταδικασμένοι επομένως να αναμετριόμαστε κάθε χρόνο με τις καμπές, τις νίκες και τις ήττες του λαού μας στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αναμέτρηση, απέναντι στις πολιτικές του μνημονίου.
Ριζικά διαφορετικό το τοπίο επομένως σε σχέση με πέρσι. Ο πυκνός χρόνος που ζήσαμε διαχώρισε βίαια την ελπίδα από τη διάψευση, τις εύκολες ψευδαισθήσεις από το δύσκολο δρόμο της ρήξης, το περήφανο ΌΧΙ μας από το ταπεινωτικό «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Θεατρική παράσταση στην Καλλικράτεια


«Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Θεσμικό πλαίσιο, ελεγκτικοί μηχανισμοί και ανάπτυξη»

Eρώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων απο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Θεσμικό πλαίσιο, ελεγκτικοί μηχανισμοί και ανάπτυξη» την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της ερώτησης: