Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Έργα πολιτισμού – αθλητισμού στην Όλυνθο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου, το οποίο θα παραδοθεί προς χρήση το επόμενο διάστημα. Η παραπάνω υποδομή στόχος είναι να αποτελέσει κέντρο εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, συναντήσεων, συνεδρίων, ημερίδων τόσο για τους κατοίκους και τους νέους, τα σωματεία και τους συλλόγους όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ολύνθου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσα από το κοινοτικό πρόγραμμα Leader.

ANTIGOLD "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ!


Έτσι έγιναν τα πράγματα:
Χθες, κατά τις 4-5 το απόγευμα καμιά 15ριά άτομα από την Μ. Παναγία αποφάσισαν να ανέβουν στο βουνό να στήσουν ένα antigold πάρτι!!! Ξεκίνησαν ανάβοντας φωτιά με τα στοιβαγμένα ξύλα από τις ξυλεύσεις, τα οποία ως γνωστόν έχουν παραχωρηθεί στη δασική υπηρεσία για να τα διαθέτει όπως αυτή νομίζει στους παραδασόβιους οικισμούς. Οι «παρτάκιδες» έκαψαν περίπου τρεις τόνους(!!!) ξύλα, νομίζοντας προφανώς πως ήταν της εταιρείας, και στερώντας τα τον επόμενο χειμώνα από ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη…

Ημερίδα Στίβου στη Νικήτη

Παρουσία του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ.Πτολεμαίου Παπαμιχαήλ και του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ.Αναστασίου Τομπόυλη, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα στίβου, στη Νικήτη, την Κυριακή 20-3-2016, που διοργάνωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος «Σιθωνία».
Από τον Δήμο Σιθωνίας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, Νικόλαος Χριστοδούλου και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Γιώργος Δαλδογιάννης.
Ο αριθμός των αθλητών-τριών που συμμετείχαν ξεπέρασε τους 250, κυρίως μικρών παιδιών, από τους συλλόγους της Χαλκιδικής. Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Σιθωνία» ευχαριστεί τους προπονητές των ομάδων που συμμετείχαν , οι οποίοι συγκρότησαν την ομάδα των κριτών.

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εκτός έδρας ήττα 71-53 από το Αγρίνιο συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. 
 Οι αθλητές μας έκαναν κάκιστη εμφάνιση και οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα(46-24 21') και με μοναδική αναλαμπή το 48-39(28') δεν δικαούμασταν κάτι περισσότερο από το τελικό σκορ 71-53. 
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή 27/3(17.00) στα Διαβατά με τον Ιωνικό Ιωνίας. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Οι antigold ψευδοπροφήτες προβλέπουν καταστροφή και θάνατο. Ευτυχώς, τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Για όσους παρακολουθούν την επιχειρηματολογία των antigold αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική εύκολα συνάγουν αυτό που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και που είναι η ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή και ο κίνδυνος να προκληθούν πολλοί θάνατοι κατοίκων και περιοίκων στο Δήμο Αριστοτέλη. Προκειμένου να τεκμηριώσουν αυτή τους την πρόβλεψη έχουν επιστρατεύσει κάθε πιθανό επιχείρημα και ευφυολόγημα, όπως το ότι κυάνιο που δήθεν θα διαχέεται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, η τοξική σκόνη που δήθεν θα αιωρείται σε τεράστιες ποσότητες και θα φτάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, η δήθεν μόλυνση των επιφανειακών και των υπόγειων υδάτων, η καταστροφή ανύπαρκτου αρχέγονου δάσους, η καταστροφή ανύπαρκτου αρχαιολογικού χώρου, η βέβαιη αστοχία των φραγμάτων απόθεσης των παραπροϊόντων του εμπλουτισμού, και άλλα ακόμη.

ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΔΗΣΟ

Ο ΓΑΠ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ''ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'', ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ!!!  
Ο Β. Λεβέντης ψηφίστηκε, απ' όσους ψηφίστηκε, και μπήκε στη Βουλή, προκειμένου να κάνει μόνο ένα πράγμα: Να ζητάει οικουμενική (μνημονιακή) κυβέρνηση και που και που να κάνει προβλέψεις για το μέλλοντου ΣΥΡΙΖΑ.  
Η Φώφη Γεννηματά βλέποντας την ''επιτυχία'' Λεβέντη προσπαθεί να του κλέψει την παράσταση και καθυστερημένα, έστω δεύτερη και καταϊδρωμένη, έχει ''λυσσάξει'' να προτείνει και αυτή οικουμενική κυβέρνηση.

Η "Κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορμύλιας


«Απλούστευση αδειοδότησης επιχειρήσεων»

Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα : «Απλούστευση αδειοδότησης επιχειρήσεων» την οποία συνυπογράφει μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής  Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον: Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη
Υπ’ όψιν της: Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Θεοδώρας Τζάκρη
Θέμα: «Απλούστευση αδειοδότησης επιχειρήσεων»

ΚΕΛΥΦΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΚΑΝΘΟΥ (ΙΕΡΙΣΣΟΥ) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων αρχαιολογικός χώρος ανασκάπτεται εδώ και χρόνια στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην περιοχή τοποθετείται η αρχαία πόλη Άκανθος, ενώ διασώζεται το αρχαίο νεκροταφείο της πόλης, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 560 στρεμμάτων και ο αριθμός των τάφων που έχουν ερευνηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ξεπερνά τις 13.000!
Σε ένα από τα ανεσκαμμένα οικόπεδα παρουσιάζεται στο κοινό ένα μικρό τμήμα του νεκροταφείου της αρχαίας Ακάνθου, το οποίο παραμένει όπως ανασκάφθηκε στη θέση του

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των Ανάπηρων και χρόνια πασχόντων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και αυτό οφείλεται στα ΒΡΩΜΙΚΑ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ παιχνίδια που παίζονται σε βάρος τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας κατόπιν κρυφών και φανερών εντολών του αρμόδιου υπουργείου.
Όπως ΟΛΟΙ οι Έλληνες γνωρίζουν, και όχι μόνο γνωρίζουν αλλά το ΖΟΥΝ, τόσο οι προηγούμενες, όσο και η παρούσα …. Κυβέρνηση, στα πλαίσια των περικοπών για την εξοικονόμηση χρημάτων, δε διστάζουν να παίξουν ακόμα και με τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ.