Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Τρύφων Τογανίδης: "Το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών δεν θα χρησιμοποιηθεί για στέγαση προσφύγων / μεταναστών."

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν φήμες ότι το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών θα χρησιμοποιηθεί για στέγαση προσφύγων / μεταναστών. Πολλοί γονείς επικοινώνησαν μαζί μου και ζήτησαν να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα και τις προθέσεις του Δήμου.
Θα ήθελα, λοιπόν,  να ενημερώσω τους γονείς αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι δόθηκαν επανειλημμένα διαβεβαιώσεις από τον Δήμο Νέας Προποντίδας ότι το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών δεν θα χρησιμοποιηθεί για στέγαση προσφύγων / μεταναστών.
Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω, και να προειδοποιήσω,  όλους τους υπεύθυνους φορείς ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες ώστε να αποτρέψουμε κάθε τέτοια ενέργεια.

Οι κατασκηνώσεις της Μεταμόρφωσης θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες & μετανάστες (;)

Τις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να ετοιμάζουν οι δήμαρχοι για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο επόμενο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου, όταν θα αρχίσει η φιλοξενία των παιδιών για τα οποία προορίζονται οι κατασκηνώσεις.
Την εξαγγελία για την προσωρινή μετατροπή των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει τους συγκεκριμένους χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Εκείνος κι ο ...σύμβουλός του!


Αποκριάτικος χορός του Α.Ο.Πολυγύρου

Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πάνε χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με την Αναπηρία στη χώρα μας, με τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τα άτομα με αναπηρίες, προβλήματα, που Εκτός από την όποια πάθηση – αναπηρία έχουν, προκύπτουν και από το… «Κράτος πρόνοιας» (όπως θέλει να λέγεται) το οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα αντιμετωπίζει με τον πλέον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
Η Αναπηρία στη χώρα μας, είναι για αρκετούς «Πεδίον Δόξης Λαμπρόν» για να γίνουν πλούσιοι σε βάρος των αναπήρων. Έχω δημοσιεύσει πάρα πολλές καταγγελίες, και ΟΛΟΙ έχετε πλέον εικόνα του τι συμβαίνει.

Διημερίδα με θέμα: "Επετειακό έτος Αριστοτέλη: Νέες Ευκαιρίες και Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης για τη Χαλκιδική"


Αποκριάτικος Χορός του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου


Τιμή στις ζωές που τιμούν τη ζωή! για την Berta Cáceres

Η είδηση ότι βρέθηκε νεκρή με δυο σφαίρες στο κεφάλι η Berta Cáceres - ηγέτιδα του Συμβουλίου Ιθαγενών της Ονδούρα - από εισβολείς στο σπίτι της χτύπησε γνώριμη και συνάμα λυπηρή χορδή στις καρδιές μας εδώ στη Χαλκιδική. Γνώριμη, γιατί ο τόπος μας έχει δεχτεί ακραία καταστολή και βίαιη εισβολή στα σπίτια  αγωνιστών στον μακρόχρονο αγώνα μας ενάντια στα εξορυκτικά σχέδια της Eldorado Gold. Λυπηρή, γιατί συνειδητοποιούμε ότι οι δυνάμεις της καταστροφής και του θανάτου δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπους στη λύσσα που ονομάζεται "ανάπτυξη".