Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΩΔΗ ΣΤΗ «ΣΑΧΑΡΑ» TOY NOY KAI ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

“ ... κάποιοι την είπαν «Σαχάρα» για να την υποτιμήσουν και να την ξεπουλήσουν, μα κάποιοι την εκτιμούν και την φωνάζουν «Χρυσή Αμμουδιά». Είναι μια ακόμη ιδιαίτερη φυσική γωνιά της υπέροχης πατρίδας μας!
Οι πρώτοι δεν γνωρίζουν το μύθο του Ερισύχθονα και δεν έχουν τη μούσα (θεά) μέσα στην ψυχή τους, ενώ οι δεύτεροι είναι πατριώτες που διαθέτουν συλλογική μνήμη.
Αρνούμαστε να ξεχάσουμε τη «Χρυσή Αμμουδιά» και να σωπάσουμε ... δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα τους! Αντιστεκόμαστε στην εκποίηση της όμορφης πατρίδας μας και στον ευνουχισμό της λογικής μας.

Το πρόβλημα είναι μην το ξεχάσει ο Τσίπρας ...όπως ξέχασε πολλά άλλα!


ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ...50000

Κάπως έτσι φίλοι μου, μπαίνει ακόμα ένα επεισόδιο στο «σήριαλ» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, Σήριαλ, που θα το ζήλευε ακόμα και ο μετρ Νίκος Φώσκολος και θα τα έβαζε με τον εαυτό του γιατί δεν σκέφτηκε εκείνος όλα αυτά τα φοβερά επεισόδια που αν και αληθινά, ξεπερνούν τα όποια όρια της φαντασίας.
Έχω γράψει αμέτρητα άρθρα για τα ΚΕΠΑ, δημοσίευσα καταγγελίες ασθενών, μαρτυρίες γιατρών, που μιλούσαν για την «εντολή» να σφάζουν οι επιτροπές ποσοστά αναπηρίας, και άλλα πολλά.
Έγραψα, πως ΕΥΤΥΧΩΣ, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιτροπών στελεχώνεται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ…..

ΚΚΕ(μ-λ): Ο αγώνας της Χαλκιδικής, για την γη και την ελευθερία


Είναι αγώνας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, στην λεηλασία του ορυκτού πλούτου και στην δολοφονική εκμετάλλευση των εργαζόμενων και του φυσικού περιβάλλοντος 
Ο συνεχιζόμενος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής  ενάντια στην πολυεθνική  Ελντοράντο  και στο σχεδιαζόμενο ορυχείο-εργοστάσιο χρυσού συνεχίζει να αποτελεί μια σημαντική αναμέτρηση, με ευρύτερη πολιτική   σημασία,  η έκβαση της οποίας αφορά πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται να διακυβεύονται μέσα στα όρια της επίδικης περιοχής.

Όχι ίσως, Ιερισσός

Κοιτάω τη θάλασσα
Και στην άμμο το βήμα με πάει
Τόση άνοιξη
Είναι κρίμα η ψυχή να πετά

Φυσάει ο άνεμος
Και σε σένα η σκέψη μου πάει
Τέτοια άνοιξη κρίμα να κλαίει
Στο Μαύρο Αλώνι να προσκυνά

Πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θεσσαλονίκη. 5-3-2016