Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου κλείνει επ’ αόριστον λόγω ακαταλληλότητας

Ο ΑΟΠ με έκπληξη πληροφορήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου Αριστοτέλης ότι το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας από σήμερα Παρασκευή 26/2 κλείνει επ’ αόριστον λόγω ακαταλληλότητας.
Η απόφαση πάρθηκε από το Νομικό πρόσωπο Αριστοτέλης μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στο Κλειστό Γυμναστήριο η οποία έκρινε επιβεβλημένη την διακοπή λειτουργίας του Κλειστού μέχρι την ολοκλήρωση των απαραιτήτων εργασιών ώστε να ξαναδοθεί άδεια λειτουργίας του Κλειστού.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

του Τάσου Κανταρά, μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ - Αντιπροέδρου Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης - μέλους του προσ. Π.Σ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
26 Φεβρουαρίου 2016
Οι μαζικές αντιδράσεις ευρύτερων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύουν πάνω απ’ όλα μια πολύ κρίσιμη αντίφαση. Πως ενώ το 3ο μνημόνιο πήρε τον Αύγουστο ψήφο εμπιστοσύνης 222 βουλευτών, οι οποίοι ουσιαστικά συναποτελούν μια ευρύτερη μνημονιακή ασπίδα στην παρούσα Βουλή, δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει σήμερα, ίχνος αντίστοιχης κοινωνικής νομιμοποίησης.
Η ΛΑΕ προεκλογικά, με τον περιορισμένο χρόνο και τις ελάχιστες δυνατότητες που είχε, ανέδειξε αυτό το ζήτημα. Δηλαδή την ωμή πραγματικότητα των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου. Προειδοποιούσε για τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα προκαλούσε η πορεία εφαρμογής αυτών των πολιτικών.

Νέο απορριμματοφόρο στο Δήμο Σιθωνίας

Με ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα ενισχύθηκε ο στόλος των μηχανημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας, το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης.
Το νέο απορριμματοφόρο είναι χωρητικότητας 16κ.μ και η προμήθειά του χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015».

«ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΤΟΜΑΤΑ»

Το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Παγχαλκιδικού συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κανατά με τον παραπάνω τίτλο παρουσία πολλών φίλων Πολυγυρινών τε και Νικητιανών του συγγραφέα. 
Την παρουσίαση έκαναν με μοναδικό τρόπο οι φιλόλογοι Τάκης Κοσμάς και Θανάσης Χριστιανός και ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του ΑΠΘ Γιάννης Τσίκουλας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη στάση της κυβέρνησης

Με αφορμή την έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο Δήμος Αριστοτέλη
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη στάση της κυβέρνησης για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την οριστική διακοπή της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική, παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και μελών της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση της Eldorado Gold σχετικά με την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές

Σε σχέση με την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών, που εκδόθηκε από την Πολεοδομική Υπηρεσία Αρναίας την 24η Φεβρουαρίου 2016, η Eldorado Gold εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
H Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης #219/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας για τον έλεγχο της νομιμότητας διοικητικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έλαβε την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμό στις Σκουριές (εδώ το σχετικό δελτίο τύπου της 02/03/2015).

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα "Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης" την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής ο  Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η νομιμότητα επικρατεί. Η τρομοκρατία δεν περνά. Η ιστορία διδάσκει . . .

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η ιστορία της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική από το 2004 μέχρι σήμερα μας διδάσκει ότι η τρομοκρατία και η ψευτοεπιχειρηματολογία των αντιδρώντων δεν περνούν, δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε κανένα επίπεδο και τελικά καταρρίπτονται απογυμνωμένες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η νομιμότητα επιβάλλεται στο τέλος. Η νομιμότητα επικρατεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και η επένδυση προχωρά, με σοβαρές όμως καθυστερήσεις. Γι’ αυτό απαιτείται υπομονή και αγώνας στο δρόμο προς τον τελικό στόχο που είναι η πλήρης αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη ΒΑ Χαλκιδική.

Τσικνοπέμπτη στις Καλύβες


Θεσσαλονίκη 5 Μαρτίου - Πορεία ενάντια στις εξορύξεις

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ


Είχα καιρό να αναφερθώ στην αρρώστια που είναι «μόδα» πλέον στις ημέρες μας, στην ΚΑΤΑΡΑ της σύγχρονης εποχής μας. Πάνω που ήμουν έτοιμος να συνεχίσω το αφιέρωμα – αναφορά για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έσκασε σα βόμβα ένα δημοσίευμα, το οποίο βάζει θα έλεγα πολλά πράγματα στη θέση τους.
Κατά καιρούς, τακτικά θα μπορούσαμε να πούμε, σκάει και από ένα πυροτέχνημα για «Νέες Θεραπείες» που βγήκαν για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.