Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Να πάρει πίσω τα μέτρα για το ασφαλιστικό, ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης! Πραγματικά τσιμπιόμαστε! Διότι ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνο ψήφισε με φανατισμό το τρίτο μνημόνιο αλλά και ζητάει τώρα με τον ίδιο και περισσότερο φανατισμό την πλήρη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Πώς, λοιπόν, θα εφαρμοσθεί το μνημόνιο, αν η κυβέρνηση πάρει πίσω τα μέτρα; Πού θα βρεθούν τα 1,8 δισ. μείωση των ασφαλιστικών δαπανών που προϋποθέτει δεσμευτικά το μνημόνιο; 

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΡΗΞΗ Ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ*
Νέα Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων σήμερα στη Νίκαια, νέες αποφάσεις. Χθες, σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων της Πρωτοβουλίας στη Βέροια, προχθές στην Κατερίνη, Πανελλαδική Συνέλευση των μπλόκων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων, όπου συμμετέχουν και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών. Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα προσπαθεί να συντονιστεί.
Μετά από πολλά χρόνια Π.Ε.Κ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων) και Σ.Ε.Κ (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας)αφήνουν τις επιμέρους διαφωνίες και διαφορές, πρωτοστατούν και συνενώνονται μπροστά στα μεγάλα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Τα νέα από το ταξίδι Τσίπρα


'Ολο αριστερά

ΒΙΝΥΛΙΟ στον Πολύγυρο


Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. ΒαγιωνάΕρώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα "Μη εγγραφή πτυχιούχων νομικής κρατών-μελών της Ε.Ε. στα μητρώα ασκούμενων των Δικηγορικών Συλλόγων " μεταξύ των οποίων συνυπογράφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής κ. Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το κείμενο της ερώτησης:

«Ο τοίχος της καλοσύνης» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών

Οι «τοίχοι της καλοσύνης» πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Έτσι ενώ οι τοίχοι συνήθως χωρίζουν τους ανθρώπους, «οι τοίχοι της καλοσύνης»έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά τον έναν στον άλλο.
Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες χώρες.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Τα μεταλλεία είναι καταδικασμένα να λειτουργήσουν. Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε . . . οι άλλοι ας ταλαιπωρούνται.

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Είναι γνωστό ότι από το 2004, έτος έναρξης, μέχρι σήμερα, 2016, η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική έχει περάσει από χίλια κύματα και χίλια κόσκινα. Καταρχήν αξιολογήθηκε από την ελληνική πολιτεία το επενδυτικό σχέδιο που κατέθεσε η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και εγκρίθηκε, ενώ κρίθηκε στο ΣτΕ η νομιμότητά του, απορρίπτοντας σχετική προσφυγή αντιδρώντων στην υλοποίηση της επένδυσης. Επίσης, αξιολογήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και εγκρίθηκαν Περιβαλλοντικοί Όροι (ΑΕΠΟ) από το αρμόδιο Υπουργείο, για το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου, ως ενιαίο και αδιαίρετο έργο, το οποίο συνίσταται από τέσσερα βασικά έργα, τα μεταλλεία στις Μαύρες Πέτρες, στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές και τη μεταλλουργία χαλκού-χρυσού στο Μαδέμ Λάκκο. Επί των περιβαλλοντικών θεμάτων, οι αντιδρώντες προσέφυγαν στο ΣτΕ περισσότερες από 10 φορές.

Θέμα της Χαλκιδικής


Τέρμα τα ψέματα... Ως εδώ! (σποτ του ΠΑΜΕ)

Εκπαιδευτικό σεμινάριο του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής

Θεωρώντας επιβεβλημένη την συνεχή επιμόρφωση των μελών του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, διοργανώνουμε και υλοποιούμε ένα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την τιμολόγηση ακινήτων.
Η καθορισμένη ημερομηνία για την διοργάνωση του σεμιναρίου είναι: