Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Πώς η ιπποθεραπεία βοηθά την εξέλιξη του λόγου σε μη λεκτικά παιδιά.

Όταν γίνεται μια αξιολόγηση σε παιδιά χωρίς ομιλία (μη λεκτικά), τις περισσότερες φορές οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η αιτία βρίσκεται σε αυτό που ονομάζουμε «αισθητηριακό σύστημα». Οι 12 αισθήσεις του ανθρώπου (Rudolf Steiner), συνεργάζονται ταυτόχρονα για να παραχθεί επικοινωνία λεκτική και μη λεκτική (νεύματα, εκφράσεις προσώπου, βλεματική επαφή κ.ά.). Όσοι γνωρίζουν την ιπποθεραπεία θα μπορούσαν με ευκολία να σας πουν, ότι πρόκειται για μια πολυαισθητηριακή θεραπεία, εξασκεί και ρυθμίζει δηλαδή όλες τις αισθήσεις ταυτόχρονα με κάθε βήμα του αλόγου.

Οι φαιδροί της εβδομάδας

Δίδακτρα στα Δημόσια Σχολεία ο ένας, "μίζα" από προγράμματα ΕΣΠΑ ο άλλος!

Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα : Τέλος η «δημιουργική ουδετερότητα» από τον Τζιτζικώστα στο θέμα των Σκουριών

Ο Περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας και η πολιτική διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκατέλειψαν την τακτική της «ουδετερότητας», που δεν έπαιρνε θέση και δεν αναλάμβανε τις ευθύνες της, στο χρονίζον επίδικο ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.
Αναθαρρυμένοι και απροκάλυπτοι πλέον, από την εκλογή του ακρονεοφιλελεύθερου κ.Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., συντάσσονται απροσχημάτιστα με τις ληστρικές και αποικιοκρατικές επιδιώξεις της ELDORANTO GOLD που θα ρημάξουν τον τόπο, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Το πολιτικό προσωπικό του νεοφιλελευθερισμού, χρησιμοποιώντας εκβιαστικά την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας, προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που προσιδιάζει στην αποικία χρέους που κατάντησαν την χώρα.

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα μεταλλεία Χαλκιδικής

Η EldoradoGold ανακοίνωσε τον περιορισμό των επενδυτικών της σχεδίων στην Ελλάδα. Για τη Χαλκιδική αυτό σημαίνει να σταματήσουν οι εργασίες στις Σκουριές και να υπάρξουν αλλαγές των δραστηριοτήτων της στην Ολυμπιάδα και στο Στρατώνι.
Το ΚΚΕ από την αρχή της επένδυσης αυτής της EldoradoGold με την Ελληνικός Χρυσός, όπως και παλιότερα με την TVXGold έχει συγκεκριμένη θέση στο πλαίσιο των θέσεων του για τον ορυκτό πλούτο και την αξιοποίησή του.
Συγκεκριμένα:

Δήμος Ν. Προποντίδας: Όχι στις μεταλλευτικές εξορύξεις στο Άγκιστρο Σιντικής

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, Νεας Προποντίδας µετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του, τις διατάξεις του Ν.3463/2006 και του Ν. 3852/2010,

αποφασίζει οµόφωνα:
Εγκρίνει την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσµατος:
«Εµείς, οι ∆ήµαρχοι των ∆ήµων της Μακεδονίας και της Θράκης, µε αφορµή την συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε την 31η Οκτωβρίου 2015, στο Άγκιστρο του ∆ήµου Σιντικής, µε θέµα των ανοιχτές µεταλλευτικές εξορύξεις χρυσού-χαλκού, που απασχολεί τις κοινωνίες µας εδώ και αρκετά χρόνια,
Λαµβάνοντας υπ’ όψη:

Οι πρώτες εικόνες από το κλείσιμο στις Σκουριές

"Αυτό μας έλλειπε σε αυτήν την χώρα? Αλλο ενα κλειστό εργοτάξιο? Αλλο ενα έργο στον πάγο? Αλλοι 600 άνεργοι? Άλλη μια περιοχή σε αδιέξοδο?"
Η ανεύθυνη στάση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, με αποτέλεσμα 600 συνάδελφοί μας, να βρεθούν στον δρόμο.
Οι μηχανές ήδη σταμάτησαν, τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τους χώρους εργασίας τους.
Αυτές είναι οι εικόνες που προκαλούνται από αυτούς που έχουν βάλει στόχο να πράξουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που οφείλουν να πράξουν για το καλό της ελληνικής κοινωνίας. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας
Δείτε τις εικόνες:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Σύμφωνα με τον κύριο Σκουρλέτη οι εργαζόμενοι στις Σκουριές έχουμε χάσει την ταξική μας συνείδηση.
Ο κύριος Σκουρλέτης τοποθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος μόνο ή και στην ηγεσία κάποιου Υπουργείου Προπαγάνδας, για να μας μιλάει σήμερα που μας ξαναέβγαλε στο δρόμο 2.000 οικογένειες, με φράσεις βγαλμένες από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα;
Ο Υπουργός ΠΕΝ θα μάθει επιτέλους ότι είμαστε εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και όχι στις Σκουριές, οι οποίες είναι το ένα από τα τρία μεταλλεία τα οποία με τις αποφάσεις του κλείνει;

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της «επιλεκτικής ευαισθησίας», την Ελλάδα της …. «προόδου» και της Ευρώπης, την Ελλάδα που έχει Ξεπουληθεί από τις «κυβερνήσεις» της έρχεται το νέο ασφαλιστικό να δώσει την χαριστική βολή σε μια κατηγορία πολιτών που έτσι κι αλλιώς, αντιμετωπίζονται με τον πιο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις.
Η Ελλάδα, δείχνει από τη μια την …. «ευαισθησία» της σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, και από την άλλη, ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ τους Έλληνες. Ας βγει κάποιος να πει πως δεν είναι έτσι..

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά

Ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδική Γιώργου Βαγιωνά που αφορά την "πληρωμή των δεδουλευμένων σε όσους εργάστηκαν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 στο Νομό Χαλκιδικής".
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας , έρευνας και θρησκευμάτων
Θέμα: Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε όσους εργάστηκαν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 στο Νομό Χαλκιδικής
Κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 εργάστηκαν ως σχεδιαστές αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης(ΠΔΣ) στα Λύκεια της Χαλκιδικής καθηγητές εκπαιδευτικοί.

Δήμος Αριστοτέλη: Αποζημιώσεις πληγέντων από τις πλημμύρες Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2014

 Ενημερώνουμε τους Δημότες Αριστοτέλη ότι, όσοι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2014, θα πρέπει να απευθύνονται:
==Στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) του Δήμου Πολυγύρου (Προϊσταμένη Τμήματος κα Μπουρμπουτσιώτη Μαρίτα, τηλέφωνο 2371 0 21963), όσον αφορά τις αποζημιώσεις για καταστροφές σε οικοσκευές, οικόσιτα ζώα κ.λ.π. 

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ

Από τότε που στο τιμόνι της χώρας μπήκαν όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί», άλλαξε ρε παιδί μου συμπεριφορά ΟΛΟΣ ο πολιτικός κόσμος…. Δεν έχουμε πλέον τα «μπαλκόνια» που κάθε επίδοξος «εθνοσωτήρας» έβγαινε και μας φλόμωνε στα ΘΑ, και στα μεγάλα λόγια του τύπου «Θα σας χτίσουμε και γεφύρια και ας μην έχετε ποτάμια». Σήμερα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, ο κάθε πολιτικάντης βγαίνει στο χαζοκούτι και αμολάει  το παραμύθι του, και ΟΛΑ τα πρόβατα τον ακούν, τον πιστεύουν, τον χειροκροτούν και τον ψηφίζουν…… Προοδεύσαμε πολύ στις μέρες μας, εμπλουτίστηκε το πολιτικό λεξιλόγιο με «νέες» λέξεις, φράσεις, μπουρδες (κοντά σε όλα τα άλλα εμπλουτίζονται και αυτές), και μάλιστα, πολύ φοριούνται τα τελευταία χρόνια οι «κόκκινες γραμμές»……

Τσιρώνης: Η Ελντοράντο μονομερώς διέκοψε τις εργασίες

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας ήττα 71-85 από τον Ερμή Λαγκαδά συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές μας έκαναν απογοητευτική εμφάνιση (25-30 16',45-60 28',61-76 36') απέναντι σε μια νεανική ομάδα που έπαιζε χωρίς τον 2ο σκόρερ της(Ακεψιμαίδη) και στα τελευταία λεπτά χωρίς τον Παρίτση, αλλά οι αθλητές της σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν στην τραγική άμυνα μας. 
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας τη Κυριακή 17/1(17.00) στη Λάρισα με την Α.Ε. Λάρισας. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Και τώρα κε Τσίπρα αντιμετωπίστε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας στον επενδυτικό κόσμο.

Είναι από όλους αποδεκτό ότι η χώρα διέρχεται τη σημαντικότερη μεταπολεμικά κρίση σε πολλά επίπεδα. Είναι επίσης κοινά αποδεκτό ότι στον οικονομικό τομέα προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη απαιτείται να επιτευχθεί ανάπτυξη, το ταχύτερο δυνατόν, και για να επιτευχθεί ανάπτυξη απαιτούνται επενδύσεις. Επειδή η χώρα δεν διαθέτει ίδια κεφάλαια για επενδύσεις και τα δανεικά τελείωσαν προ πολλού, οι μόνες επενδύσεις που απομένουν είναι οι ιδιωτικές. Επομένως, οφείλουμε να προσελκύσουμε και να προστατεύσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις ως κόρη οφθαλμού, με σεβασμό βέβαια στο περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον και στο πλαίσιο της νομιμότητας που καθορίζεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης και στη ΜΕΤΡΟ ΑΕ, πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης και αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ ενημέρωσαν τα στελέχη της ΛΑΕ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις τρεις επιχειρήσεις του ομίλου και στους εργαζόμενους σε αυτές. Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ενέργειας γενικότερα.

Εκδήλωση: ΟΧΙ στα ορυχεία χρυσού


Πρόγραμμα δωρεάν αξιολογήσεων λόγου


Για τον μήνα Φεβρουάριο και Μάρτιο τρέχει πρόγραμμα δωρεάν αξιολογήσεων και διαγνωστικών στο κέντρο μας στα Ν.Μουδανιά! 
Τηλεφωνήστε στο 2373065007 για ραντεβού!
https://logotherapeiapadovan.gr/