Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

16-1-2016: Corso στον Πολύγυρο


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ

Ελλάδα, «Σωτήριον έτος 2016», και ΚΑΜΙΑ σωτηρία δεν έχει η Υγεία της χώρας, όπως θέλετε να την πούμε, είτε Ε.Σ.Υ, είτε ότι άλλο. Συνέλληνες, πάμε κατά διαόλου, και αυτό χάρη σε ΟΛΟΥΣ εκείνους, τους τέως και τους νυν, που ενώ δεν ήταν άξιοι δυο γαϊδάρων άχυρο να μοιράσουν, έγιναν «υπουργοί υγείας», και ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ τα πάντα.
Έγραψα αμέτρητες φορές για πειράματα που κάνουν άνθρωποι ΑΣΧΕΤΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ που μπρος στο προσωπικό τους κέρδος και το ψώνιο τους, δε διστάζουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωες.
Όσες φορές το έγραφα αυτό, έβγαιναν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ για να με φάνε, γιατί βλέπετε έθιγα τους λατρεμένους τους πολιτικούς.

Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ κατά της Ελληνικός Χρυσός - Ανακοίνωση της Ε.Χ. σχετική με το θέμα

Εγκρίθηκαν, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, οι εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος) για την επιβολή στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» προστίμων συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014. Οι παραβάσεις χωρίζονται σε αυτές που αφορούν στο Υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σε αυτές που σχετίζονται με το Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Θέμα της Χαλκιδικής


Όταν οι εταιρείες εκβιάζουν και οι κυβερνήσεις πρέπει να πράξουν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος

Η καναδική εξορυκτική εταιρεία Eldorado Gold (μητρική της Ελληνικός Χρυσός) επιδεικνύει για άλλη μια φορά την αποικιοκρατική νοοτροπία της. Το σχέδιό της, όπως και των περισσότερων εξορυκτικών πολυεθνικών,  είναι η υφαρπαγή και εκμετάλλευση φυσικών πόρων - με αναπόφευκτη συνέπεια την καταστροφή ζωτικών πόρων για την τοπική κοινωνία -, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η προπαγάνδα και η διασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών λειτουργίας της μέσω πιέσεων και εκβιασμών.

ΒΙΝΥΛΙΟ στον Πολύγυρο


Η Εταιρεία Eldorado Gold Ανακοινώνει Αλλαγές στα Επενδυτικά της Σχέδια στην Ελλάδα.

   H εταιρεία Eldorado Gold Corporation επιβεβαιώνει ότι θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές εφεξής στα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα. 

Για να ολοκληρώσει την κατασκευή και ανάπτυξη των μεταλλευτικών της έργων στη Χαλκιδική, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα, χρειάζεται τη χορήγηση μίας σειράς αδειών και εγκρίσεων “ρουτίνας” από διάφορες Δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.  
H Ελληνικός Χρυσός έλαβε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το 2011, όμως από το 2012 το Υπουργείο και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις τους για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, κυρίως ως αποτέλεσμα του επηρεασμού τους από ομάδες αντιτιθέμενες σε επενδύσεις.

Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής: Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες,
Στο νέο έγκλημα κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση προετοιμαζόμαστε και απαντάμε άμεσα με
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Με τον αγώνα μας δηλώνουμε την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.
Απαιτούμε να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.
Συνάδελφοι,
Μπορούμε, και είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δείξουμε τη δύναμη μας. Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.
Στον πόλεμο, που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, το δικό μας όπλο είναι η οργάνωση και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα.

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής: Η πραγματική μάχη τώρα ξεκινά

Θερμά συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη νίκη του στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, καθώς και στους κκ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη για την συμμετοχή και την συμβολή τους στην ανανέωση του πολιτικού μας φορέα. Παράλληλα, ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την συνεισφορά του στον αντιπολιτευτικό ρόλο της παράταξης και την τέλεση των καθηκόντων του στην ηγεσία της ΝΔ το διάστημα αυτό.