Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Το χασίς, τα όπλα κι ο λοιπός εξοπλισμός
των μελών  της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε.
 
Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.
Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις την Τρίτη σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 16 μέλη της, μεταξύ των οποίων και δύο αρχηγικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα 12 άτομα.
Όπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι, ηλικίας 22-62 ετών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015, εμπορεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικά.
Συγκεκριμένα, οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης τα προμηθεύονταν και τα παρέδιδαν σε άλλα μέλη της, με σκοπό τη μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε σπίτια κι αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 54 συσκευασίες με 18 κιλά και 58,1 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, 17 δενδρύλλια χασίς σε ισάριθμες γλάστρες που καλλιεργούσε στο σπίτι του ένας εκ των συλληφθέντων, συσκευασία με 6,6 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (σοκολάτας), τρία πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα, αεροβόλο περίστροφο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, σπρέι πιπεριού, επτά ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και 3.795 ευρώ από την εμπορία των ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας χασίς και 33 φυτά κάνναβης, που κατασχέθηκαν.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση, πώληση, αγορά, καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: