Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ...50000

Κάπως έτσι φίλοι μου, μπαίνει ακόμα ένα επεισόδιο στο «σήριαλ» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, Σήριαλ, που θα το ζήλευε ακόμα και ο μετρ Νίκος Φώσκολος και θα τα έβαζε με τον εαυτό του γιατί δεν σκέφτηκε εκείνος όλα αυτά τα φοβερά επεισόδια που αν και αληθινά, ξεπερνούν τα όποια όρια της φαντασίας.
Έχω γράψει αμέτρητα άρθρα για τα ΚΕΠΑ, δημοσίευσα καταγγελίες ασθενών, μαρτυρίες γιατρών, που μιλούσαν για την «εντολή» να σφάζουν οι επιτροπές ποσοστά αναπηρίας, και άλλα πολλά.
Έγραψα, πως ΕΥΤΥΧΩΣ, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιτροπών στελεχώνεται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ…..Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και οι «άλλοι», που αδιαφορούν, που αντιμετωπίζουν με ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους ασθενείς παίζοντας μαζί τους, και στο τέλος, αποφασίζουν ότι οι πάσχοντες «έγιναν καλά», και τους βάζουν σε νέες περιπέτειες.
Πολλά από αυτά τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, τα ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ που καταδικάζουν ουσιαστικά τους ασθενείς σε επιδείνωση της ασθένειας τους αφού η μείωση του όποιου ποσοστού αναπηρίας έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή των όποιων επιδομάτων, τα οποία καλύπτουν μέρος εξόδων φαρμάκων, εξετάσεων, η και ετέρου προσώπου, ακόμα και της ασφάλειας τους, αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ τους «ευαίσθητους» κατά τα άλλα αρμόδιους, οι οποίοι ΟΤΑΝ τους ρωτούν περιορίζονται σε «δηλώσεις» του τύπου «θα εξετάσουμε ΑΜΕΣΑ την περίπτωση, διότι είναι απαράδεκτο στις μέρες μας να συμβαίνουν αυτά» (σας θυμίζει κάτι αυτό;), και δεν γνώριζαν οι υπηρεσίες μας, και ΔΕΝ……
Συνέλληνες, διαβάστε παρακάτω κάτι πρόσφατο…..
«Θέλω να κάνω αίτηση για να περάσω ΚΕΠΑ και αναρωτιέμαι πως βγαίνουν τα ποσοστά αναπηρίας . μια φίλη με μεγάλη κινητική δυσκολία άκουσε την εξής ατάκα από γιατρό της επιτροπής: <μια χαρά είσαι άμα μείνεις στο κρεβάτι ξαναέλα> . σκέφτηκα εγώ που περπατάω δεν θα πάρω τίποτα. Αν κάποιος/α ξέρει πως αποφασίζουν τα ποσοστά?»
Ο «γιατρός» της συγκεκριμένης επιτροπής, ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ, είδε την κοπέλα που ΔΕΝ ήταν κατάκοιτη, και την έσφαξε κανονικά.
Πρόκειται για ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Ο «γιατρός» το διασκέδασε κανονικά, θυμήθηκε τι αναφέρουν κάποια από τα μαθήματα του που έκανε πριν δώσει τον ΟΡΚΟ του, και αποφάσισε ως νέος «Θαυματοποιός» πως η ασθενής που είχε μπροστά του ήταν μια χαρά.
Φωνάζουμε, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ, πως η συγκεκριμένη πάθηση, ξεγελάει πολύ εύκολα κάποιον – ους που δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος με αυτήν.
ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΟΣΜΟ.
Να δούμε ΠΟΤΕ θα το καταλάβουν οι «αρμόδιοι» και θα πάψουν να παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη.
Οι «αρμόδιοι», και οι «ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ», (για να μην ξεχνιόμαστε) οι οποίοι έχουν δικαίωμα παρέμβασης – προσβολής της όποιας απόφασης της Επιτροπής, κι ας μην είναι οι ίδιοι γιατροί….. Άντε, μη συνεχίσω γιατί θα βγάλω ονόματα ……
Όσο για τα (ευτυχώς ελάχιστα) ΚΤΗΝΗ που θέλουν να λέγονται γιατροί, που αντί να γιατρεύουν τον ανθρώπινο πόνο, δημιουργούν και άλλους, μεγαλύτερους, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστούν.
Τα ονόματα τους, και κατευθείαν στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…
Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ΟΛΟΙ, πως με την υγεία και τις ανθρώπινες ζωές όποιος παίζει, το πληρώνει πολύ ακριβά.
Θέλω για ακόμα μια φορά να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
Συνέλληνες, ΕΥΤΥΧΩΣ η χώρα μας  έχει πάρα πολλούς τέτοιους. Όσο για τους «άλλους»;
Θα πάρουν ότι τους αξίζει……
Επίσης, να πως σε ΟΛΟΥΣ εκείνους που έβγαλαν τα ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ, τις «λίστες παθήσεων» και τις άλλες, εκείνες με τα ποσοστά, πως οι ασθενείς, δεν είναι εμπορεύματα για να τους έχετε σε «τιμοκαταλόγους»….
Και ακόμα περιμένουν να δουν οι ασθενείς τη λίστα παθήσεων «διορθωμένη». Από λόγια κύριοι «αρμόδιοι» άλλο τίποτα.
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: