Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε μέχρι εξευτελισμού

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά γελοιοποιήθηκε μέχρι εξευτελισμού, αφού, άρον – άρον, απέσυρε για τον καινούργιο χρόνο…, με εντολή της τρόικας, ακόμα και αυτό το επικοινωνιακό, πρόχειρο, ανούσιο και με αρκετές αντιδραστικές ρυθμίσεις νομοσχέδιο που είχε καταθέσει και το είχε διαφημίσει ως «παράλληλο», τάχα, πρόγραμμα.
Η χώρα έχει εξελιχθεί σε ξεπουλημένο προτεκτοράτο, που διευθύνεται από μια κυβέρνηση πολιτικών «υπαλλήλων» της τρόικας.
Ανατροπή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Μπάσκετ Β΄ Εθνική 20/12: Α.Ο.Πολυγύρου - Α.Σ. Καστοριάς


Κυβερνητική ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο

Πόσο ξεφτιλισμένη είναι μια κυβέρνηση όταν δέχεται μόνιμα να είναι καρπαζοεισπράκτορας των ξένων δανειστών – τοκογλύφων του ελληνικού κράτους;
Όταν φτάνει να κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και το αστικό σύνταγμα φανερώνοντας ολοκάθαρα ότι έχουν καταντήσει την χώρα μας ένα κλασικό προτεκτοράτο και το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαριονέτες στα χέρια των «επικυρίαρχων¨;
Το λέμε αυτό γιατί η κυβέρνηση σήμερα έπαθε ένα ανεπανάληπτο Βατερλώ, με το «παράλληλο πρόγραμμα».

Ευχαριστήρια επιστολή

Το διδακτικό προσωπικό του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και εγώ προσωπικά, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε με την παρούσα επιστολή, την Εταιρεία Ecoelastika Α.Ε., Οικολογική Διαχείριση Ελαστικών, Σωρού 14 -  Τ.Κ.151 25 Μαρούσι, για την ευγενική προσφορά της προς το σχολείο μας.
Με τη δράση της εταιρείας, τοποθέτηση τάπητα ασφαλείας στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου μας, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της περιβαλλοντικής της πολιτικής, καταφέραμε να βελτιώσουμε

Πολύγυρος 20-12-15 - Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κανατά "Το ροδάκινο που έγινε ντομάτα"


Εγκαίνια Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου


Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου


ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο Δήμαρχος πορεύεται χωρίς λαϊκή εντολή για το θέμα των «Σκουριών».

Του Αθ. Γ. Καρίνα
Πριν από λίγες ημέρες, στις 09 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου ότι κατά τη διάρκεια ημερίδας δημάρχων της Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου, υπογράφηκε ψήφισμα με το οποίο 26 Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας λένε όχι στις μεταλλευτικές εξορύξεις χρυσού - χαλκού.
Στο εν λόγω ψήφισμα των 26 δημάρχων της Μακεδονίας – Θράκης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην παρουσία τέτοιων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στους Δήμους μας, καθώς δημιουργούν περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική, πολιτική υποβάθμιση και καταστροφή.»

Tiverious στον Πολύγυρο

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ

Του ΣΤΑΘΗ
Παρακμή, βαρβαρότητα, παθογένειες που θάλλουν. Κουρασμένη χώρα, βιασμένη. Πολλαπλώς, ποικιλοτρόπως, συνεχώς. Λέξεις κουρασμένες απ’ το παράλογο που τις καταδιώκει. Θρηνεί ο κ. Σπίρτζης για τις πράξεις του! Και για τον θρήνο του θρηνούν με μεγάλα χάχανα οι κουκουβάγιες στα βουνά κι οι ρέγγες στα ποτάμια.
Γεράσαμε να λέμε τα ίδια εναντίον της, αλλά η βαρβαρότητα τον χαβά της: βάζει ο φασίστας τη στολή του «αναρχικού», του νιχιλιστή, του «ό,τι δηλώνει πως είναι» και πλακώνει στις μάπες τον κ. Οικονόμου. Τον κ.Σαμαρά. Τον κ. Τσίπρα. Εμένα. Τον πατέρα μου, αν ζούσε. Διότι αυτός ο φασίστας είναι ο Δικαστής Ες Ες, που έχει δικαίωμα ζωής, θανάτου, ξυλοδαρμού, προπηλακισμού επί πάντας τους υπανθρώπους. Το καθικάκι αυτό έχει «άκρες» και τη γλιτώνει, είναι ο χρήσιμος αντιεξουσιαστής κάθε εξουσίας. Ο αντικρατιστής αυτός είναι ο χρήσιμος παρακρατικός. Ένας μπαχαλάκιας υπεράνω του νόμου, όπως κι ένας τραπεζίτης. Τριάντα χρόνια η ίδια παθολογία.