Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου

Με γιορτινά τραγούδια και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παιχνίδια, μουσική, χορό και γλυκίσματα ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου.
Λαμπιόνια φώτισαν τον Πολύγυρο, την Παλαιόχωρα, τη Γαλάτιστα και την Ορμύλια δημιουργώντας την πιο εορταστική ατμόσφαιρα. Έλατα φωταγωγήθηκαν στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων προκαλώντας χαρά και ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους. Δρόμοι και πλατείες γέμισαν με παιδικές φωνούλες και αγόρια και κορίτσια διασκέδασαν με την ψυχή τους παρέα με ξωτικά, καλικάντζαρους, χιονάνθρωπους και ξυλοπόδαρους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα του σκορπίζοντας χαμόγελα παντού.
Παρά το κρύο όλες οι εκδηλώσεις, από την Παρασκευή 11 έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου.

"έτσι & αλλιώς" ...Χριστούγεννα στα Βράσταμα


Επίσκεψη μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου

Πλήθος παιδιών από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πολυγύρου, επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (οικία Καραγκάνη).
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παράδοση, τα ήθη και έθιμα της Χαλκιδικής και ξεναγούνται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό τους ήχους παλιών παραδοσιακών τραγουδιών.
Ύστερα από μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών, ακολουθεί αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την κυρία Μαίμη Κατερτζή-Ιωαννίδου (συνταξιούχος νηπιαγωγός), μέλος του Ομίλου.

“ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!


 ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αποκαλυπτικά για την - απολύτως προβλέψιμη -χρεωκοπία της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων είναι τα στοι­χεία του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.  
Παρά τη φορολογική καταιγίδα, τα δημόσια έσοδα εμφανίζουν υστέρηση 1 δισ. ευρώ, καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων εξαερώνει και τα τελευταία σταγονίδια της φοροδοτικής τους ικανότητας. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλα­σματικό πλεόνασμα 4,34 δισ., προς ικανοποίηση των κ.κ. ΣόιμπλεΝτάισελμπλουμ και Σία, χάρη στον ακρωτηριασμό των δαπανών κατά 3 δισ., συμπεριλαμβανομένης της μείω­σης των δημοσίων επενδύσεων κατά 734 εκατομμύρια.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Πολυγύρου


Όχι στις διώξεις των αγωνιστών! Κάλεσμα για τα δικαστήρια Πολυγύρου 21/12