Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Επίσημη παρουσίαση CD "Άρωμα Χαλκιδικής - Κάτι νέο από τα παλιά"

Λένε πως αν ψάχνεις κάτι νέο, ξέχνα το παλιό…, στη δική μας σκέψη όμως αυτά τα δυο μπορούν να συνυπάρξουν με το ¨κάτι νέο απ, τα παλιά¨.
Όπως ακριβώς και αυτός ο ψηφιακός δίσκος . Όπου με σεβασμό και απόλυτο σημείο αναφοράς στον μουσικό πλούτο της περιοχής μας,

δίνουμε παράλληλα ένα νέο ¨άρωμα¨ του τόπου μας, με τη βοήθεια των μουσικών και των συνεργατών μας.
     Ο δίσκος μας δεν αποτελεί κατ’ αποκλειστικότητα προσπάθεια καταγραφής της μουσικής μας παράδοσης,

αυτό εξάλλου έχει γίνει στο παρελθόν από φίλους συλλόγους ή και από μεμονωμένους ανθρώπους και μάλιστα πολύ πετυχημένα,
φιλοδοξεί όμως να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό τα τραγούδια της ΧαλκιΔΙΚΗς μας, έτσι όπως τα γνωρίσαμε κι τα αγαπήσαμε, μέσα από την προσωπική ενασχόλησή μας με τους χορούς και τις μουσικές του τόπου μας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά έπρεπε να σκάσει μύτη στη γειτονιά μας ο Ρωσικός στόλος, για να δούμε για ακόμα μια φορά, πόσο (με το συμπάθιο) ξεβράκωτοι είμαστε σαν χώρα, πόσο ΛΙΓΟΥΣ «ηγέτες» έχουμε, πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ μας κυβερνούν παίζοντας κατά την άποψη μου ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ σε βάρος της χώρας. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η Τουρκία μας έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων της (για να μη το πω αλλιώς…), και κάνει ότι της αρέσει.
Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τόσο εναερίων, όσο και θαλάσσιων παραβιάσεων, τα πολεμικά της πλοία και οι ακταιωροί της μόνο που δε δένουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στον Πειραιά για να πιούν καφέ τα πληρώματα, και οι «Ελληνικές Κυβερνήσεις» (λέμε και καμιά μα….α για να ευθυμήσουμε) δε παίρνουν χαμπάρι.

Το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Σ.Β.Β.Ε. στην Ελληνικός Χρυσός

Επικύρωση της οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς της Ελληνικός Χρυσός, αποτελεί το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που απονεμήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στους ανθρώπους των Μεταλλείων Κασσάνδρας, στο πλαίσιο του θεσμού Ελληνική Αξία. 
«Ως κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, και της βιομηχανίας της βορείου Ελλάδος, η συγκεκριμένη επένδυση που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από Έλληνες μηχανικούς και επιστήμονες, αποτελεί στην συγκεκριμένη συγκυρία δείγμα γραφής για την εθνική στρατηγική μας όσον αφορά τις παραγωγικές επενδύσεις και την αξιοποίηση των ορυκτών μας πόρων», δήλωσε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής παραλαμβάνοντας το βραβείο.